Sobota, 06 april 2024
Iskanje

Prejemnik zlatega leta 2018 bo igral v A2 ligi

21. avg. 2018 | 17:38
Dark Theme

Odbojkarski zlati let 2018, David Umek, ki je v lanski sezoni igral pri Slogi Tabor v B-ligi, bo v novi sezoni nastopal v A2-ligi.
Član tržaškega Cosellija je sprejel vabilo ekipe iz Alessana, kjer bo soigralec goriškega odbojkarja, Sandija Persoglie, ki se je tudi dogovoril z društvom iz Apulije.
V Alessanu naj bi Umek igral v vlogi korektorja, in sicer naj bi bil prva menjava Nigerijca Samuela Onwuela, ki »izhaja« tudi iz Furlanije - Julijske krajine, saj je odbojkarsko pot začel pri 12. letih pri Vivilu iz Ville Vicentine.
S pripravami bo Umek z novo ekipo začel v ponedeljek. »V Apulijo odpotujem s starši konec tedna. Zelo sem vesel nad novo izkušnjo,« je navdušen 20-letnik iz Lakotišča.
V A2-ligi, ki se bo začela 14. oktobra, bodo torej letos igrali kar štirje slovenski odbojkarji iz Italije, poleg Umka in Persoglie, še Matej Černic v ekipi Taviano (tudi v Apuliji) ter Jernej Terpin v ekipi Mondovì iz Cunea. Slovenske barve v drugi italijanski odbojkarski ligi pa bo okrepil tudi slovenski državni reprezentant, Jan Klobučar, ki bo igral v »novi« ekipi iz Piacenze.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava