Sobota, 13 april 2024
Iskanje

Prepričljiva zmaga na ciljnem vzponu

24. avg. 2018 | 18:31
Dark Theme

Mladi in obetavni openski kolesar Daniel Skerl (letnik 2003) je minuli konec tedna na povabilo deželne mladinske reprezentance v cestnem kolesarstvu nastopil na dveh prestižnih dirkah na avstrijskem Koroškem. Skerl, ki tekmuje pretežno z gorskim kolesom, je že v soboto dokazal izjemno nadarjenost in na zahtevni dirki Diexer Bergrennen zmagal v kategoriji U17. Dirka se je po 20,5 km zaključila z 9-kilometrskim vzponom do vasice Djekše, ki leži na 1159 m nadmorske višine. Skerl je na cilj prišel s časom 50:51 (srednja hitrost 24,9 km/h) in najbližjega zasledovalca premagal za kar 23 sekund.
V nedeljo je Skerl tekmoval še na dirki Völkermarkter Radsporttage, ki je potekala v okolici Klopinjskega jezera, 20 km severno od Celovca. Po 72,6 km je openski kolesar zaključil dirko na 22. mestu, za zmagovalcem je zaostal za 36 sekund. V primerjavi s prejšnjo dirko je bila mednarodna konkurenca bolj ostra, predvsem pa so nastopale ekipe z večjim številom kolesarjev. Kolesarji so morali opraviti tri 24-kilometrske kroge, trasa pa je bila valovita, a brez hudih vzponov.
Z dvema odličnima nastopoma je 15-letni Daniel Skerl prijetno presenetil selektorja deželne reprezentance Morena Zamoja, ki bo nedvomno pozorno spremljal nadaljnje rezultate mladega Openca. Že v nedeljo bo v dresu ekipe Cycling Team Friuli nastopil na dirki v okolici Doberdoba, 2. septembra pa bo ciljal na dober rezultat na prestižni dirki od Trsta do Vidma.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava