Sobota, 13 april 2024
Iskanje

Brez Prepeliča, vračata se Vidmar in Randolph

28. avg. 2018 | 17:56
Dark Theme

Slovenska reprezentanca bo v septembru nadaljevala s kvalifikacijami za svetovno prvenstvo, ki ga bo prihodnje leto gostila Kitajska. Slovenci po prvem delu kvalifikacij zasedajo šesto mesto v skupini I z dvema zmagama in štirimi porazi. Blizu uvrstitve na SP so Španci, ki so prvi del zaključili s šestimi zmagami, na lestvici pa jim sledijo Latvijci in Turki, ki bodo tekmeci Slovenije v prvem ciklu drugega dela. Slovenci bodo v petek, 14. septembra, gostovali v Rigi, v ponedeljek 17. septembra pa bo v Stožicah igrala reprezentanca Turčije. Poleg omenjenih ekip sta v skupini I še Črna gora in Ukrajina, ki sta prvih šest tekem zaključili z izkupičkom 3:3.
Selektor Rado Trifunović je na seznam košarkarjev, ki jih je povabil na priprave, uvrstil osemnajsterico. Na seznamu je pet debitantov, ki se bodo prvič udeležili priprav članske izbrane vrste - to so Aljaž Bratec, Jakob Čebašek, Urban Durnik, Gregor Glas in Jurij Macura. V primerjavi s tretjim ciklom kvalifikacij na seznamu ni takratnega kapetana Klemna Prepeliča, Jake Blažiča, Žana Marka Šiška in Alekseja Nikolića. Na seznamu sta ponovno Gašper Vidmar, ki je domači tekmi proti Španiji in Črni gori izpustil zaradi poškodbe kolena, in Anthony Randolph, ki je zadnjo tekmo v dresu Slovenije odigral na lanskem evropskem prvenstvu. Spisek dopolnjujejo Žiga Dimec, Miha Lapornik, Blaž Mahkovic, Blaž Mesiček, Edo Murić, Matic Rebec, Luka Vončina, Saša Zagorac, Vlatko Čančar, Gregor Hrovat in Luka Rupnik.
Vstopnice za pripravljalno tekmo v Celju ter obračun Slovenije in Turčije v Stožicah bodo v prodaji od petka, 31. avgusta. Simbolično bodo vstopnice na voljo od 12.45 naprej, saj se je lani ob tej uri začelo evropsko prvenstvo, ki sta ga odprli Slovenija in Poljska.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava