Nedelja, 14 april 2024
Iskanje

V 1. krogu Kras proti Juventini

28. avg. 2018 | 18:37
Dark Theme

V elitni ligi bo že v prvem krogu slovenski derbi med Krasom in Juventino. V drugem krogu pa se bosta v 1. AL pomerili Zarja in Primorec, v 2. amaterski ligi pa ekipi Brega in Sovodenj, ki sta se v drugem krogu med sabo pomerili že v lanski sezoni. Koledarje za novo sezono amaterskega nogometa, ki se bo začela v nedeljo, 9. septembra, so predstavili danes v lokalu Kursaal Club v Lignanu, kjer so tudi nagradili zmagovalce lanskih prvenstev. Vodstvo deželne nogometne zveze FIGC, na čelu s predsednikom Ermesom Cancianijem, je podelilo tudi druga priznanja. Gropajsko-padriška Gaja si je prislužila disciplinski pokal.
ELITNA LIGA - Uvodni krog bo v znamenju derbija. Kras bo v Repnu (ob 15. uri) gostil Juventino, ki je novinec v najvišji deželni ligi. V drugem krogu bo Kras igral v gosteh proti Lumignaccu, medtem ko bo Juventina gostila Fontanafreddo.
PROMOCIJSKA LIGA - Vse tri ekipe naših društev bodo v prvem krogu v skupini B igrale na domačih igriščih. Mladost bo v Doberdobu gostila Risanese, Primorje špetrski Valnatisone, Sistiana Sesljan pa Chiarbolo Ponziano.
1. AMATERSKA LIGA - Tri ekipe naših društev bodo igrale v skupini C. V prvem krogu bo doma igral le trebenski Primorec, ki bo gostil Rivignano. Vesna bo v Ogleju igrala proti Aquileii, Zarjo pa čaka težka preizkušnja, gostovanje v Tržiču pri ekipi UFM.
2. AMATERSKA LIGA - Za uvod bosta doma igrali Gaja in Sovodnje. Gropajsko-padriški zeleno-rumeni bodo gostili goriški Audax, medtem ko čaka sovodenjske belo-modre dvoboj s tržaškim Roianesejem. Breg bo kot lani igral proti Cormoneseju, z razliko, da bo letos prva tekma v Krminu.
Več o koledarjih in sporedu v jutrišnji (sredini) tiskani izdaji našega dnevnika.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava