Nedelja, 14 april 2024
Iskanje

Zgrabi priložnost ... Postani fit tudi ti

3. sep. 2018 | 18:07
Dark Theme

Konec poletja lahko v malem primerjamo z januarjem, ko se začne novo leto. Bolj ali manj spočiti se vračamo s počitnic, začenja se novo šolsko leto in za marsikoga je čas novih zaobljub, novih izzivov. Čas je tudi za našo novo akcijo »Postani fit tudi ti«, ki koraka v tretjo izvedbo. Prvo leto smo se zgolj segreli. Druga izvedba nam je dokazala, da se je treba zelo potruditi, če se želi doseči uspeh. Kakšna pa bo tretja? Tega še ne vemo. Oziroma izvedeli bomo šele konec marca ali začetek aprila prihodnjega leta, ko bodo štirje kandidati pokazali, koliko so shujšali oziroma koliko so izoblikovali svoje telo. Doslej so pod taktirko glavne mentorice projekta fitnes trenerke Gine Lazarević v sežanskem Fitnes Planetu trenirali Alina Carli, Liljana Bezin, Jožica Mržek, Sara Zobec, Julija Berdon, Igor Poljšak, Elena Husu in Lisa Sandri. Zadnji štirje kandidati so z akcijo zaključili aprila. Lisa je shujšala 10,3 kg in v pasu je izgubila 15 centimetrov. Elena je bila na koncu akcije lažja za celih 15,1 kg, v pasu pa ožja kar za 24,5 cm. Julija je zabeležila odličen -8,8 kg in -14 cm v pasu, Igor pa -10,7 kg in -16 cm.
Kdo pa bo na vrsti letos?
»Kandidatov je že precej. Po junijskem članku v Primorskem dnevniku se jih je na akcijo že prijavilo okrog petnajst. Večina je že imela razgovor z mano. Drugi pa še čakajo,« je dejala Lazarevičeva, ki je poudarila, da se lahko prav vsi, mlajši in starejši, debelejši in manj debelejši, prijavite do vključno petka, 14. septembra. »Ni nujno, da bomo izbirali samo tiste, ki imajo velike težave s kilogrami. Morda bomo izbrali tudi vitkejše kandidate, ki si želijo izoblikovati svojo postavo. Pa tudi starost ni pomembna, saj bomo vadbo prilagodili za vsakega posameznika.«
Tudi letos bodo nekatere novosti, kajne?
Velja. Vsako leto skušamo izboljšati svoj produkt, če ga lahko tako imenujemo. Tudi letos bo akcija trajala šest mesecev. Izbrali bomo štiri kandidate, ki bodo trenirali trikrat tedensko. Včasih jim bomo morda celo dodali kak trening. Jaz bom glavni trener skupaj z Davorinom Pintaričem, ki je skupino vodil že lani. Imela bom še druge pomočnike. Glavna novost pa je prehranska svetovalka. V naši akciji bo prvič sodelovala diplomirana dietetičarka Melina Colsani, sicer tudi odbojkarica Zaleta, doma iz Zabrežca. Colsanijeva je letos zamenjala lansko nutricionistko Marjetko Šibelja, ki je noseča. Poiskala bom tudi fizioterapevta in kozmetičarko, ki bosta češnja na torti naše akcije.«
Ali bodo podobno kot lani tudi letos bralci našega dnevnika izbrali enega kandidata?
Absolutno. Lani so bralci Primorskega dnevnika izbrali četrto kandidatinjo, ki je bila Lisa Sandri. Vse skupaj bo izgledalo nekako takole: strokovna komisija bo izbrala najprej tri kandidate. Nato pa bomo določili še druge tri ali štiri, ki jih bodo izbirali bralci s pomočjo kuponov, ki jih bomo objavili v Primorskem dnevniku. Kandidati se bodo morali lepo organizirati in prepričati bralce, naj glasujejo zanje.
Kako in kdo se lahko prijavi na akcijo?

Kandidati morajo biti polnoletni. Z lastnim prevozom. Slovensko govoreči italijanski državljani. Fit preobrazbo namreč ekskluzivno pripravljamo za zamejske Slovence v Italiji. Za bralce Primorskega dnevnika.

Celoten članek lahko preberete v današnji (torkovi) tiskani izdaji našega dnevnika.

Kako se lahko prijavite na našo akcijo Postani fit tudi ti 3.0?
Zelo enostavno: prijavite se lahko po elektronski pošti: ginalazarevic.fitnes@gmail.com ali pa kar pokličete trenerko Gino Lazarević na telefonsko številko 00386-51625391. Prijavite se lahko do petka, 14. septembra (vključno).
Prijava bo popolna šele po razgovoru s fitnes trenerko, pri kateri boste opravili začetne meritve (kilogrami in centimetri v pasu) in izpolnili vprašalnik.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava