Zgrabi priložnost ... Postani fit tudi ti

Čas je za našo novo akcijo »Postani fit tudi ti«, ki koraka v tretjo izvedbo

A

torek, 4. septembra 2018 | 06:29

Fitnes trenerka Gina Lazarević (stoje) med treningom

Konec poletja lahko v malem primerjamo z januarjem, ko se začne novo leto. Bolj ali manj spočiti se vračamo s počitnic, začenja se novo šolsko leto in za marsikoga je čas novih zaobljub, novih izzivov. Čas je tudi za našo novo akcijo »Postani fit tudi ti«, ki koraka v tretjo izvedbo. Prvo leto smo se zgolj segreli. Druga izvedba nam je dokazala, da se je treba zelo potruditi, če se želi doseči uspeh. Kakšna pa bo tretja? Tega še ne vemo. Oziroma izvedeli bomo šele konec marca ali začetek aprila prihodnjega leta, ko bodo štirje kandidati pokazali, koliko so shujšali oziroma koliko so izoblikovali svoje telo. Doslej so pod taktirko glavne mentorice projekta fitnes trenerke Gine Lazarević v sežanskem Fitnes Planetu trenirali Alina Carli, Liljana Bezin, Jožica Mržek, Sara Zobec, Julija Berdon, Igor Poljšak, Elena Husu in Lisa Sandri. Zadnji štirje kandidati so z akcijo zaključili aprila. Lisa je shujšala 10,3 kg in v pasu je izgubila 15 centimetrov. Elena je bila na koncu akcije lažja za celih 15,1 kg, v pasu pa ožja kar za 24,5 cm. Julija je zabeležila odličen -8,8 kg in -14 cm v pasu, Igor pa -10,7 kg in -16 cm.
Kdo pa bo na vrsti letos?
»Kandidatov je že precej. Po junijskem članku v Primorskem dnevniku se jih je na akcijo že prijavilo okrog petnajst. Večina je že imela razgovor z mano. Drugi pa še čakajo,« je dejala Lazarevičeva, ki je poudarila, da se lahko prav vsi, mlajši in starejši, debelejši in manj debelejši, prijavite do vključno petka, 14. septembra. »Ni nujno, da bomo izbirali samo tiste, ki imajo velike težave s kilogrami. Morda bomo izbrali tudi vitkejše kandidate, ki si želijo izoblikovati svojo postavo. Pa tudi starost ni pomembna, saj bomo vadbo prilagodili za vsakega posameznika.«
Tudi letos bodo nekatere novosti, kajne?
Velja. Vsako leto skušamo izboljšati svoj produkt, če ga lahko tako imenujemo. Tudi letos bo akcija trajala šest mesecev. Izbrali bomo štiri kandidate, ki bodo trenirali trikrat tedensko. Včasih jim bomo morda celo dodali kak trening. Jaz bom glavni trener skupaj z Davorinom Pintaričem, ki je skupino vodil že lani. Imela bom še druge pomočnike. Glavna novost pa je prehranska svetovalka. V naši akciji bo prvič sodelovala diplomirana dietetičarka Melina Colsani, sicer tudi odbojkarica Zaleta, doma iz Zabrežca. Colsanijeva je letos zamenjala lansko nutricionistko Marjetko Šibelja, ki je noseča. Poiskala bom tudi fizioterapevta in kozmetičarko, ki bosta češnja na torti naše akcije.«
Ali bodo podobno kot lani tudi letos bralci našega dnevnika izbrali enega kandidata?
Absolutno. Lani so bralci Primorskega dnevnika izbrali četrto kandidatinjo, ki je bila Lisa Sandri. Vse skupaj bo izgledalo nekako takole: strokovna komisija bo izbrala najprej tri kandidate. Nato pa bomo določili še druge tri ali štiri, ki jih bodo izbirali bralci s pomočjo kuponov, ki jih bomo objavili v Primorskem dnevniku. Kandidati se bodo morali lepo organizirati in prepričati bralce, naj glasujejo zanje.
Kako in kdo se lahko prijavi na akcijo?
Kandidati morajo biti polnoletni. Z lastnim prevozom. Slovensko govoreči italijanski državljani. Fit preobrazbo namreč ekskluzivno pripravljamo za zamejske Slovence v Italiji. Za bralce Primorskega dnevnika.

Celoten članek lahko preberete v današnji (torkovi) tiskani izdaji našega dnevnika.

Kako se lahko prijavite na našo akcijo Postani fit tudi ti 3.0?
Zelo enostavno: prijavite se lahko po elektronski pošti: ginalazarevic.fitnes@gmail.com ali pa kar pokličete trenerko Gino Lazarević na telefonsko številko 00386-51625391. Prijavite se lahko do petka, 14. septembra (vključno).
Prijava bo popolna šele po razgovoru s fitnes trenerko, pri kateri boste opravili začetne meritve (kilogrami in centimetri v pasu) in izpolnili vprašalnik.

Copyright 2018 © DZP doo - PRAE srl – Vse pravice pridržane

Za komentiranje morate biti prijavljeni


PRIMORSKI DNEVNIK PROTI SOVRAŽNEMU GOVORU
VIRTUALNO JE RESNIČNO.
Na spletu govorim ali pišem samo to, kar si upam tudi osebno povedati.
SEM TO, KAR SPOROČAM.
Besede, ki jih izbiram, pripovedujejo o tem, kakšen sem; me predstavljajo.
PREDEN KAJ POVEMO, MORAMO POSLUŠATI.
Nihče nima vedno prav, tudi jaz ne. Druge poslušam s poštenostjo in odprtostjo.
O IDEJAH LAHKO RAZPRAVLJAMO.
Ljudi moramo spoštovati. Človeka, ki zagovarja mnenja, s katerimi se ne strinjam, ne spreminjam v sovražnika, ki ga je treba uničiti.
ŽALITVE NISO ARGUMENTI.
Ne sprejemam žalitev in agresivnosti, niti v podporo mojih trditev.



VSE ANKETE

Ali menite, da se klimatske spremembe pri nas že udejanjajo?

ostale novice

Tek gradov tudi s Fiono May

V nedeljo desetkilometrski tek od Miramarskega gradu do gradu sv. Justa

14. novembra 2018 | 13:23

Franci Petek polnopravni direktor SZS

Za naslednje štiriletno olimpijsko obdobje

14. novembra 2018 | 14:30

Jan Oblak še tretjič najboljši vratar v Španiji

Slovenec je prvo lovoriko zamora prejel v sezoni 2015/16, ko je na 38 tekmah prejel le 18 zadetkov

13. novembra 2018 | 15:32

Dragić prvi strelec in izgubil, Dončić zmagal

Oba slovenska košarkarja stopila na igrišče v ligi NBA

13. novembra 2018 | 10:18

Športna priloga: danes v časopisu

Četrtič v novi sezoni osem strani o pestrem koncu tedna

13. novembra 2018 | 04:32

Športel o ženski košarki pri Poletu

V športni oddaji Športel so tokrat gostovali predstavniki openskega društvaKlikni in oglej si oddajo

13. novembra 2018 | 14:31

Košarkarska sobota: zmage Jadrana, Bora, Kontovela in Doma

Danes na igrišču vse peterke naših društev.

10. novembra 2018 | 19:56