Športna nedelja: Kras premagal Juventino, slab nastop Vesne

Začela so se deželna amaterska prvenstva

A

nedelja, 9. septembra 2018 | 16:55

Repenski Kras bo danes gostil Juventino (FOTODAMJ@N)

NOGOMET
ELITNA LIGA
Kras Repen - Juventina 1:0 (0:0)
Strelec: 56. Sabadin
Kras Repen: D’Agnolo, Bevilacqua (od 71. Celea), Cudicio, Brandmayr, Simeoni, Vasques, Maio (od 71. Košuta), Stanich (od 83. Carlevaris), Črgan, Grujić, Sabadin (od 76. Petracci). Trener: Kneževič.
Juventina: Stergulc, Innocenti, F. Marini (od 83. N. Marini), Racca, Popovič, Zorzut (92. Ormellese), Kerpan (od 61. Madonna), Kožuh, Banini (od 66. Kogoj), Romanelli (od 45. Dornik), Fiorenzo. Trener: Sepulcri.
Rdeč karton: 86. Innocenti (dvojni opomin).
Slovenski tržaško-goriški derbi v prvem krogu elitne lige se je končal s tesno zmago Krasa, ki je odločilni zadetek zadel v drugem polčasu s Sabadinom. Pravzaprav je bila tekma na lepo urejeni repenski zelenici (in ob maloprisostnem občinstvu, kar nekaj je bilo Štandrežcev) vseskozi zelo izenačena. Velike razlike med moštvoma nismo opazili. Pa tudi igra ni bila najlepša. Juventina je tekmo, na kateri je sodnik De Stefanis razdelil kar nekaj rumenih kartonov, končala z možem manj. Obe moštvi sta ustvarili še nekaj priložnosti za gol. V 90. minuti bi lahko za 2:0 poskrbel mladi Celea. Vratar Stergulc je odlično branil. V prvem polčasu pa je Krasov branilec odbil strel Kevina Kerpana na golovi črti.

PROMOCIJSKA LIGA
Primorje - Valnatisone 1:0 (0:0)
Strelec: 52. Sain
Primorje: Gita, Tomizza, Giacomi, Sessi, Millo, Gerbini, Tonini, Casseler, Girardini, Lombardi, Sain. Trener: Allegretti.
Proseška ekipa je v v prvem krogu naletela na težkega nasprotnika. Valnatisone iz Špetra Slovenovega spada med dobro opremljene ekipe. Kljub temu so se po trikratnem sodnikovem žvižgu veselili treh točk rumeno-rdeči, ki so zmagoviti zadetek dosegli v drugem polčasu s Sainom. Tudi gostje so igrali napadalno in so ustvarili kar nekaj priložnosti za gol. Primorje je zmago posvetilo podpredsedniku Davideju Ravalicu, saj ga je te dni zapustil oče Giorgio, ki je bil nekoč nogometaš tržaške Ponziane.

Mladost - Risanese 1:1 (1:0)
Strelec: 12. Merlo
Mladost: Cantamessa, Manià, Malaroda (Ferrigno), Tabai, Candusso, E. Cadez, Merlo, R. Furlan, A. Cadez (Petronio), Sangalli, Pierobon (Caus). Trener: Stefano Caiffa.
Mladost je na prvem nastopu v društveni zgodovini v promocijski ligi osvojila točko. Za vodstvo domačih je v 12. minuti poskrbel Merlo. V 35. minuti je Erik Cadez zadel vratnico, nato je lepo priložnost zapravil Alan Cadez. Mladost je nadaljevala z lepo igro v drugem delu tekme, v 85. minuti pa je nezasluženo prejela zadetek, tako da sta se ekipi razšli z remijem.

Sistiana Sesljan - Chiarbola Ponziana 4:2 (1:2)
Strelci: Alen Carli 2, Sammartini, Erik Colja
Sistiana Sesljan: Zucca, Antonič (od 75. E. Colja), Del Bello, Francioli, Zlatič, Carli, Del Rosso, Miklavec, Sammartini, Božičič, Tawgui. Trener: Musolino.
Sistiana Sesljan je na najboljši način začela novo sezono v promocijski ligi. Premagali so kvotirano Chiarbolo Ponziano, ki je letos sestavila solidno moštvo. In res začetek ni bil najboljši. Gostje, ki so igrali napadalno, so po prvem polčasu vodili. Alenu Carliju je sicer uspelo izenačiti, to tržaška ekipa je pred odhodom v slačilnico še enkrat zadela v polno. V začetku drugega polčasa je slivenski nogometaš vižoveljskega kluba zadel še drugič. V drugem polčasu so se Musolinovi nogometaši organizirali in igrali bolje. V nadaljevanju sta bila pred vrati natančna še Sammartini in Erik Colja.

1. AMATERSKA LIGA
Aquileia - Vesna 2:0 (2:0)
Vesna: Carli, Nabergoi (Veronesi), Burattini, Džinić, Capuano, Renar, Furlan, Procacci (Bubnich), Nigris (Centrone), Sbrocchi, Milošević. Trener: Maranzana.
Rdeč karton: 10. Burattini.
Po desetih minutah je bilo v Ogleju že 2:0 in Vesna je igrala z možem manj, saj je bil pri drugem golu, ki je padel iz enajstmetrovke, izključen branilec Burattini. Plavi so tudi v nadaljevanju igrali slabo in na koncu zasluženo izgubili.

Primorec - Rivignano 0:4 (0:1)
Primorec: Gregori, Piras, Grego, Di Corato, Frangini, Suppani (Galati Rando), Argjend, Facchin (Dolcemaschio), Carlassara (Buonpane), Caselli, Kastrati (Selaković). Trener: De Sio.
Gostje so v Trebčah domačinom servirali »poker«, ki ga resnici na ljubo nihče ni pričakoval. Primorec je v drugem polčasu popolnoma popustil.

UFM - Zarja 0:0
Zarja: Budicin, Cappai, Norante (Prestifilippo), Marković (Spinelli), Varglien, Cottiga (Lodi), Cepar, Vascotto, Pippan, Zucchini, Racman. Trener: Campo.
Zarja se je iz Tržiča vrnila z dragoceno točko. Nogometaši »profesorja« Micheleja Campa so uprizorili lep nogomet in so zapravili stoodstotno priložnost z Zucchinijem.

2. AMATERSKA LIGA
Cormonese - Breg 0:0
Breg: Blasevich, Marchetti, Pischianz (Rossone), Andreasi, Bobbini, Maselli, Halili (Calabrese), Galata (Daris), Martini (Vidali), D’Alesio, Bertolini (Carminati). Trener: Lacalamita.
Breg je v Krminu prikazal solidno igro. Negativni točki sta poškodbi Martinija in Pischianza, ki sta ju zamenjala Rossone in nekdanji nogometaš Krasa Marko Vidali.

Gaja - Audax 0:0
Gaja: D’Orso, Carli, Gargiuolo, Palermo, Lauro (Ligotti), Vidoni, Iurissevich, Tuccio (Urbani), Saule, Mania (Torcello), Sovic (Kobec). Trener: Venanzi.
Rdeč karton: 80. Carli
Na dopadljivi tekmi sta se ekipi na Padričah razdelili točko. V drugem polčasu je sodnik izključil Luco Carlija.

Sovodnje - Roianese 1:2 (1:2)
Strelec za Sovodnje: 42. Lutman
Sovodnje: Fabricijo, Falcone, Ribolica, Marchi, Galliussi, Petejan, Peressini (Noto), Mainardis (Čavdek), Lutman (Piva), Černe (Bečirevič), Visintin. Trener: Simon Feri.
Nogometaši Sovodenj so začeli letošnjo sezono s porazom. Roianese je povedel že v 6. minuti prvega polčasa po zaslugi prostega strela, podvojil pa je v 30. minuti. Zaostanek je nato zmanjšal Elia Lutman tik pred koncem prvega polčasa. V drugem delu dvoboja so domači napadali, večjih priložnosti pa si niso priigrali, tako da se rezultat ni spremenil.

Copyright 2018 © DZP doo - PRAE srl – Vse pravice pridržane

Za komentiranje morate biti prijavljeni


PRIMORSKI DNEVNIK PROTI SOVRAŽNEMU GOVORU
VIRTUALNO JE RESNIČNO.
Na spletu govorim ali pišem samo to, kar si upam tudi osebno povedati.
SEM TO, KAR SPOROČAM.
Besede, ki jih izbiram, pripovedujejo o tem, kakšen sem; me predstavljajo.
PREDEN KAJ POVEMO, MORAMO POSLUŠATI.
Nihče nima vedno prav, tudi jaz ne. Druge poslušam s poštenostjo in odprtostjo.
O IDEJAH LAHKO RAZPRAVLJAMO.
Ljudi moramo spoštovati. Človeka, ki zagovarja mnenja, s katerimi se ne strinjam, ne spreminjam v sovražnika, ki ga je treba uničiti.
ŽALITVE NISO ARGUMENTI.
Ne sprejemam žalitev in agresivnosti, niti v podporo mojih trditev.VSE ANKETE

Ali menite, da se klimatske spremembe pri nas že udejanjajo?

ostale novice

Anže Kopitar s kazenskim strelom odločil srečanje

Ekipa Los Angeles Kings je v severnoameriški hokejski ligi NHL na gostovanju z 2:1 premagala Chicago Blackhawks

17. novembra 2018 | 13:49

V boj 1500 mladih iz 50 držav

Uradno so predstavili zimski olimpijski festival evropske mladine (EYOF), ki ga bo Furlanija Julijska krajina gostila leta 2023

16. novembra 2018 | 19:27

Rašo Nesterović še naprej generalni sekretar KZS

Imenovali so ga na včerajšnji seji člani izvršnega odbora

16. novembra 2018 | 14:44

Poteguje se za nastop na univerzijadi v Rusiji

Danes v Primorskem dnevniku pogovor s smučarko Katrin Don

16. novembra 2018 | 10:39

Dragić in Dončič uspešna

Dallas je premagal Utah Jazz, Miami pa Brooklyn Nets

15. novembra 2018 | 10:26

S Trbiža do Söldna

Pogovor s trbiško smučarko Laro Della Mea

15. novembra 2018 | 08:47

O nogometu, spominih, umetnosti in politiki

Pogovori s tržaškim nogometnim trenerjem Neviom Bidussijem so vsakič doživeti, pestri, dinamični in za nogometni svet precej neobičajni. Z eno samo besedo prijetni.

14. novembra 2018 | 15:51