Torek, 23 april 2024
Iskanje

Jadranovo predstavitev spremljale košarkarske legende

12. sep. 2018 | 21:14
Dark Theme

Dragan Kićanović, Bogdan Tanjević, Ivo Daneu, Janez Drvarič, Peter Brumen, Jože Splihal, Pino Grdovič, Sergio Tavčar. »Niti v Ljubljani bi ne zbrali toliko zvenečih imen,« je razmišljanje mnogih v nekaj besedah včeraj strnil legendarni Ivo Daneu. Omenjena košarkarska smetana - in še marsikatero veliko ime iz sveta oranžne žoge - pa se danes ni zbrala v slovenski prestolnici, temveč v večnamenski dvorani centra za dobro počutje Avalon pri Briščikih, kjer je potekala predstavitev članske ekipe Jadran Motomarine, ki bo v sezoni 2018/19 nastopala v košarkarski C-ligi gold.
Če velja pregovor, da se po jutru dan pozna, lahko pričakujemo vrhunsko sezono. »Takšne Jadranove predstavitve še ni bilo,« je bil prepričan Peter Brumen. Protagonisti večera pa niso bili omenjeni košarkarski velikani. Glavni junaki dogodka, ki ga je povezoval tajnik ZSŠDI Evgen Ban, so bili namreč košarkarji Jadrana, ki bodo letos naskakovali visoka mesta v C-ligi gold. Ambicije novega vodstva, sodeč po včerajšnji predstavitvi, so visoke. Na kakem podstrešju so odborniki tudi našli legendarni transparent »Ja, ja, ja u B ligu se gra« in ga zopet pripeljali na površje. Geslo je »na glas« odmevalo tudi ob koncu večera.
Številno publiko - zbralo se je več kot 100 ljudi - je najprej nagovorila nova predsednica Ivana Milič, ki je bila med govorom vidno ganjena.
Več v jutrišnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava