Sreda, 17 april 2024
Iskanje

Športna nedelja: Juventina in Primorje uspešna, poraz Krasa

14. sep. 2018 | 18:49
Dark Theme

NOGOMET
ELITNA LIGA
Juventina - Fontanafredda 2:1 (0:1)
Strelci: 38. Scian, 50. Dornik, 53. Romanelli
Juventina: Stergulc (Malusà), F. Marini, N. Marini, Racca, Popovič, Zorzut, Madonna (Copetti), Kožuh (Zuliani), Banini (Dornik), Romanelli, Kerpan (Kogoj). Trener: Nicola Sepulcri.
Juventina je osvojila prve točke v elitni ligi. Domači so tekmo začeli spodbudno, ni pa jim uspelo resneje ogroziti nasprotnikovih vrat. V drugi polovici prvega polčasa pa je začela napadati Fontanafredda, ki je povedla v 38. minuti, ko je Scian potisnil žogo v mrežo, potem ko je Stergulc odbil strel odličnega Lisotta. Zadetek pa ni demoraliziral Juventine, ki je izenačila v začetku drugega polčasa, ko je Dornik vrhunsko unovčil predložek Nicole Marinija. Tri minute kasneje so domači tudi povedli, ko je Romanelli izkoristil podajo Kerpana in premagal nasprotnikovega vratarja. Zadetek je bil odločilen, saj je Juventina do konca upravljala rezultat.

Lumignacco - Kras Repen 3:2 (1:0)
Strelca: 48. Maio, 91. Celea
Kras: D’Agnolo, Košuta, Cudicio, Brandmayr, Simeoni, Vasques, Maio (Carlevaris), Venturini (Juren), Crgan (Petracci), Grujić (Stanich), Sabadin (Celea). Trener: Radenko Kneževič.
Že res, da sodi Lumignacco v skupino favoritov za napredovanje, Kras pa bi lahko na gostovanju iztržil vsaj točko. Za nogometaša trenerja Kneževiča sta bili usodni dve naivni napaki v obrambi. Domači so povedli v prvem polčasu, Kras pa je nato izenačil z Maiom. Lumignacco je spet povedel po zaslugi enajsmetrovke, nato pa prispeval še en zadetek. Celea je v sodnikovem dodatku zmanjšal zaostanek, kar je bilo za reakcijo prepozno.

PROMOCIJSKA LIGA
Pro Cervignano - Mladost 1:0 (1:0)
Mladost: Cantammesa, Manià, Iodice (Ferrigno), Tabai, Candusso, E. Cadez, Petronio (Milan), R. Furlan, A. Cadez (Ligia), Sangalli, Caus (Pierobon). Trener: Stefano Caiffa.
Rdeči karton: 70. R. Furlan (dvojni rumeni karton)
Mladost se je iz Červinjana vrnila praznih rok. Domači so povedli v 15. minuti in ustvarili več priložnosti za gol, izkazal pa se je vratar Cantamessa, ki je ubranil več nevarnih strelov. Gostje so sicer tudi ustvarili nekaj nevarnih akcij, kljub temu, da so v zadnjih dvajsetih minutah igrali z le desetimi nogometaši na igrišču, ker je moral Riccardo Furlan predčasno zapustiti travnato zelenico zaradi rdečega kartona.

Risanese - Sistiana Sesljan 2:2 (1:1)
Strelca: 16. Delbello, 57. Sammartini
Sistiana Sesljan: Zucca, Crosato (Antonič), Delbello, Francioli, Zlatič, Carli, Del Rosso, Miklavec, Sammartini, Božičič (Colja), Tawgui. Trener: Alessandro Musolino.
Sistiana Sesljan je v drugem krogu izenačila v gosteh proti Risaneseju. Nogometaši trenerja Alessandra Musolina so dvakrat povedli (z Delbellom in s Sammartinijem), dvakrat pa jih je Risanese ujel. »Zamudili smo preveč priložnosti za zadetek, nasprotniki pa so dokazali boljšo fizično pripravo,« je povedal športni vodja kluba Sistiana Sesljan Kristjan Pacor.

Costalunga - Primorje 2:6 (1:0)
Strelci: 53. Casseler, 55. Lombardi, 56. Lombardi, 62. Tomizza, 73. Casseler, 79. Casseler
Primorje: Gita, Benvenuto, Cerar, Gerbini, Sessi (Giacomi), Tomizza, Lombardi (Girardini), Lizzul (Cociani), Casseler, Sain (Martin), Millo ( Semani). Trener: Riccardo Allegretti.
Nogometaši Primorja so se dokopali do novih treh točk po zaslugi vrtoglavega začetka drugega polčasa. Potem ko je Costalunga povedla v 8. minuti dvoboja z Menichinijem, so se igralci trenerja Riccarda Allegrettija razigrali v drugem delu tekme, ko so Casseler, Lombardi (dva gola) in Tomizza v devetih minutah dosegli kar štiri zadetke. Casseler je nato prispeval še dva zadetka in domov odnesel žogo, Costalunga pa je v končnici le rahlo omilila poraz s Sistianijem.

1. AMATERSKA LIGA
Vesna - Maranese 0:1 (0:0)
Vesna: Carli, Grilanc (Veronesi), Renar, Dzinić, Capuano, Noto, Nigris, Procacci (Colja), Centrone (Bubnich), Sbrocchi, Milošević (Mule). Trener: Fabio Maranzana.
Rdeči karton: 10. Nigris
Vesna je morala priznati premoč Manzaneseju, ki je zmagoviti zadetek dosegel šele v 75. minuti, ko je izkoristil številčno premoč. Kriško moštvo je namreč odigralo kar 80 minut z le desetimi nogometaši na igrišču, saj je bil v 10. minuti zaradi ugovarjanja izključen Nigris. Kljub temu bi Vesna glede na prikazano igro zaslužila vsaj točko.

2.AMATERSKA LIGA
Breg - Sovodnje 1:1 (1:0)
Strelca: 21. Miss, 89. S. Čavdek
Breg: Blasevic, Marchetti, Halili (Marinelli), Andreasi, Bobbini, Maselli, Carminati (Vidali), Daris, Miss (Bertolini), D. D’Alesio, Rossone (Calabrese). Trener: Nicola Lacalamita.
Sovodnje: Fabricijo, Falcone (Piva), Galliussi, Marchi, Ribolica, Černe, Kogoj, Petejan (Peressini), Čavdek, N. Tomsič (Komjanc), Kocina (Pilo). Trener: Simon Feri.
Derbi med Bregom in Sovodnje se je zaključil z delitvijo točk. Sicer je Breg vodil večji del srečanje, potem ko je za vodstvo moštva iz Doline v 21. minuti poskrbel Miss. Sovodnje pa so se zasluženo dokopale do izenačenja, saj so v drugem polčasu neprestano napadale, trud pa je bil poplačan v 89. minuti, ko je zadetek prispeval Čavdek.

Mariano - Gaja 3:1 (0:1)
Strelec: 23. Mania
Gaja: D’Orso, Gargiuolo, Spena, Zappa (Frediani), Vidoni, Lauro, Iurissevich, Ligotti (Bernobi), Saule, Mania (Tuccio), Sovič (Kalc). Trener: Danilo Venanzi.
Rdeča kartona: Spena in Tuccio
Gaja je dvoboj v Marianu zelo dobro začela in povedla z zadetkom Maniaja v 23. minuti. V drugem delu tekme so domači izenačili, tekme pa je bilo v bistvu konec, ko je sodnik pokazal rdeči karton dvema igralcema Gaje, Speni in Tucciu. Mariano je izkoristil številčno premoč, dosegel dva zadetka in zmagal.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava