Nedelja, 21 april 2024
Iskanje

Športna nedelja: Juventina uspešna, v Podgori rešilec

21. sep. 2018 | 19:37
Dark Theme

NOGOMET

ELITNA LIGA
Fontanafredda - Kras Repen 3:1 (3:0)
Strelci: 14. Gerolin, 44. Mauro, 50. Nicola Salvador, 67. Sabadin
Kras: D’Agnolo, Stanich, Cudicio, Brandmayr (Juren), Košuta, Vasques (Grujić), Maio, Venturini (Zappalà), Petracci (Celea), Carlevaris (Simeoni), Sabadin. Trener: Radenko Kneževič.
Nogometaši repenskega Krasa so doživeli drugi zaporedni poraz. Dvoboja proti Fontanafreddi je bilo v bistvu konec že po 45 minutah, saj je domače moštvo v prvem delu tekme prispevalo kar tri zadetke. Kras je sicer odreagiral in zmanjšal zaostanek s Sabadinom v 67. minuti, več pa ni zmogel, tako da se nogometaši trenerja Radenka Kneževiča vračajo v Repen sklonjenih glav.

Tricesimo - Juventina 1:2 (0:2)
Strelci: 15. N. Marini, 30. Popovič, 58. Nardini
Juventina: Stergulc, F. Marini, N. Marini, Racca, Popovič (Innocenti), Zorzut, Madonna, Kerpan, Banini, Romanelli, Fiorenzo (Malusà). Trener: Nicola Sepulcri.
Rdeči karton: 91. Stergulc (dvojni opomin)
Juventina je vknjižila drugo zaporedno zmago v elitni ligi. Belo-rdeči so odigrali res lep prvi polčas, med katerim so tudi zasluženo povedli. Oba gola sta dosegla branilca. V 15. minuti je nasprotnikovega vratarja premagal s strelom z glavo Nicola Marini, v 30. minuti pa je bil uspešen Popovič. Tricesimo je zmanjšal zaostanek v 58. minuti po zaslugi enajstmetrovke, saj je vratar Stergulc zrušil nasprotnikovega napadalca v kazenskem prostoru. Juventina se je nato uspešno branila do konca, kljub temu, da je moral Stergulc zaradi dvonjega opomina v sodnikovem dodatku predčasno z igrišča.

PROMOCIJSKA LIGA
Mladost - Trieste Calcio 1:1 (1:1)
Strelec: 17. E. Cadez (11-m)
Mladost: Cantamessa, Manià, Malaroda, Tabai, Candusso, E. Cadez, Merlo (Caus), Bressan, A. Cadez, Sangalli, Pierobon. Trener: Stefano Caiffa.
Mladost je zamudila enkratno priložnost. Potem ko so domači povedli v 17. minuti, ko je enajstmetrovko uspešno izvedel Erik Cadez, gostje pa so takoj izenačili, je sodnik v drugem polčasu pokazal rdeči karton kar trem nogometašem moštva Trieste Calcio. Mladost pa ni izkoristila številčne premoči, tako da sta se ekipi razšli s točko.

Primorje - Ol3 1:0 (1:0)
Strelec: 42. Cociani
Primorje: Gita, Benvenuto, Cerar, Gerbini, Tomizza, Cociani (Tonini), Lombardi, Semani, Sain (Beltrame), Girardini (Kuniqi), Millo. Trener: Riccardo Allegretti.
Primorje, ki je nastopilo brez nekaterih stebrov, je nanizalo tretjo zaporedno zmago in ostaja na vrhu lestvice promocijske lige. Po izenačenem prvem polčasu so domači povedli tik pred odhodom v slačilnice, ko je nasprotnikovo mrežo z lepim strelom zatresel mladi Cociani. V drugem delu tekme so gostje ustvarili več priložnosti za zadetek, domača obramba pa se je uspešno branila, tako da so tri točke ostale na Proseku.

Sistiana Sesljan - Pro Cervignano 3:0 (1:0)
Strelci: 45. Sammartini, 61. Del Bello, 66. Del Rosso
Sistiana Sesljan: Zucca, Crosato, Del Bello, Francioli (Cociani), Zlatič, Del Rosso, Miklavec (Colja), Sammartini, Božičič (Fabris), Tawgui (Appiah Manu). Trener: Alessandro Musolino.
Nadaljuje se uspešen začetek prvenstva moštva Sistiana Sesljan, ki je pred domačo publiko vknjižilo drugo letošnjo zmago (enkrat pa je remiziralo). Nogometaši trenerja Alessandra Musolina so po prvem delu tekme vodili po zaslugi zadetka, ki ga je tik pred koncem prvega polčasa dosegel Sammartini. V nadaljevanju pa so dokončno strli odpor moštva Pro Cervignano z goloma Del Bella in Del Rossa.

1. AMATERSKA LIGA
Primorec - Ruda 3:4 (1:3)
Strelci: 30. Skolnik, 55. Facchin, 80. Facchin
Primorec: Gregori, De Leo (Carlassara), Grego, Di Corato (Comi), Frangini, Skolnik, Krasniqi, Facchin, Caselli (Capraro), Piras (Laghezza), Selakovic (Kastrati). Trener: Vincenzo De Sio.
Primorec je doživel tretji zaporedni poraz in si deli dno lestvice s kriško Vesno. Nogometašem trenerja Vincenza De Sia je bil usoden zelo slab prvi polčas, ko so prejeli kar tri zadetke. Do reakcije je prišlo v drugem delu dvoboja, ki se je zaključil s kar sedmimi zadetki, kljub temu pa so Caselli in soigralci tudi tokrat ostali praznih rok.

Staranzano - Vesna 3:1 (2:0)
Strelec: 71. Capuano
Vesna: Carli, Renar (Burattini), Nabergoi (Grilanc), Dzinić, Capuano, Noto, Colja (Pavone), Procacci (Maggiore), Bubnich, Milošević (Mulè), Furlan. Trener: Fabio Maranzana.
Vesna je tako kot Primorec po treh krogih še vedno brez točke v skupini B 1. amaterske lige. Staranzano je povedel po zaslugi sporne enajstmetrovke ter nato sklenil prvi polčas s še enim zadetkom. Naj omenimo, da se je po prvem prejetem golu poškodoval Renar, ki je zaradi udarca v rebra moral v bolnišnico. Do reakcije Vesne je prišlo v drugem polčasu, ko je zaostanek zmanjšal Capuano. Staranzano je nato dosegel še tretji zadetek - tudi tokrat po sporni akciji - in zapečatil tekmo.

Isonzo - Zarja 1:1 (1:0)
Strelec: 83. Cepar
Zarja: Persich, Albertini (Vascotto), Spinelli, Markovič, Varglien, Bečaj, Pippan (Spadaro), Cottiga (Cepar), F. Bernobi, Zucchini, Racman (Lodi). Trener: Michele Campo.
Isonzo je v prvem polčasu izkoristil slabo predstavo Zarje in zasluženo povedel. Nogometaši trenerja Micheleja Campa so nato odreagirali v drugem delu tekme in se v 83. minuti dokopali do izenačujočega zadetka. Racman je žogo lepo podal Capuanu, ki je brez težav premagal nasprotnikovega vratarja ter Zarji priboril zasluženo točko.

2. AMATERSKA LIGA
Sovodnje - San Canzian Begliano 1:1 (0:1)
Strelec: 72. Petejan
Sovodnje: Devetak, Ribolica, Falcone, Mainardis (Lutman), Galliussi, Kogoj, Petejan, Bečirevič, Pilo (Kočina), Černe (Simčič), Čavdek. Trener: Simon Feri.
Sovodnje so se morale zadovoljiti s točko. Potem ko je San Canzian Begliano povedel v 20. minuti prvega polčasa - izkoristil je napako obrambe domače enajsterice -, so nogometaši trenerja Simona Ferija vseskozi napadali v drugem delu tekme, dosegli pa so le en zadetek, v 72. minuti, ko je nasprotnikovega vratarja premagal Janez Petejan.

Piedimonte - Breg 2:0 (1:0)
Breg: Blasevich, Madrussani (Vidali), Halili, Andreasi, Bobbini, Maselli (Calabrese), Marinelli (Carminati), Daris (Galatà), Miss, D. D’Alesio, Rossone (Belladonna). Trener: Nicola Lacalamita.
Breg je izgubil proti Piedimonteju, na končni izid pa je nedvomno vplivala poškodba, ki jo je v 20. minuti prvega polčasa utrpel Marinelli. Sledila je 15-minutna prekinitev tekme zaradi prihoda rešilnega vozila, ki je nogometaša odpeljalo v bolnišnico, kjer so ugotovili, da udarec v hrbet naj ne bi bil tako huda, kot je sprva kazalo. Sicer je do prekinitve Breg ustvaril pomembno priložnost za zadetek, nato pa je popustil, tako da je Piedimonte povedel v 35. minuti, končni izid pa je zapečatil v začetku drugega polčasa

Villesse - Gaja 3:3 (1:0)
Strelca: 58. Sovič, 64. Santoro, 70. Santoro (11-m)
Gaja: D’Orso, Kalc, Gargiuolo, Palermo, Frediani, Vidoni, Jurissevich, Ligotti, Saule, Mania, B. Sovič. Trener: Danilo Venanzi.
Rdeči karton: Lauro
Gaja se iz Vileša vrača s točko. Nogometaši trenerja Danila Venanzija so se razigrali v drugem polčasu, ko so v 12 minutah prispevali tri zadetke, uspelo pa jim je remizirati, kljub temu, da je moral Lauro zaradi rdečega kartona predčasno zapustiti travnato zelenico.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava