Sobota, 20 april 2024
Iskanje

Poljak osvojil prvi slovenski ironman

23. sep. 2018 | 18:08
Dark Theme

Poljak Michal Rajca je zmagovalec triatlonskega ironmana v Kopru, prve takšne športne prireditve v Sloveniji. Za 1,9 kilometra plavanja, 90 kilometrov kolesarjenja in 21 kilometrov teka je potreboval 4:18:52 ure. »Težak dan je bil, še posebej zahtevna je bila kolesarska trasa. Res sem vesel zmage, tudi zaradi izjemnih navijačev, ki so mi res pomagali. Pred tekom sem zaostajal štiri minute, a sem videl, da mi gre dobro, na 15. kilometru sem prišel v vodstvo in ga zadržal do konca,« je zmago pospremil zmagovalec krstnega ironmana v Sloveniji.
Na startu je bilo 1400 udeležencev iz več kot 40 držav, ker je bila to prva izvedba takšnega tekmovanja v Sloveniji pod blagovno znamko Ironman, pa so lahko nastopili le licencirani rekreativci. Plavalni del so triatlonci opravili v morju pred Koprom (1900 metrov), 90-kilometrska kolesarska trasa jih je vodila tudi do Milj, potem pa na Črni Kal, Sveti Anton in v Koper, 21 km dolg tekaški del pa je potekal po stari obalni cesti do Izole in nazaj v Koper.
Drugi je bil Nemec Jakob Hendl (4:21:10), tretji pa najboljši domači predstavnik Janez Klančnik. Pri ženskah je bila najboljša Nemka Kristina Ziemons s časom 4:51:57.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava