Torek, 16 april 2024
Iskanje

Športna nedelja: Juventina uspešna, Kras praznih rok

6. okt. 2018 | 11:18
Dark Theme

NOGOMET

ELITNA LIGA
Torviscosa - Kras Repen 2:1 (2:0)
Strelec: 58. Sabadin
Kras: D’Agnolo, Kerpan, Cudicio, Brandmayr, Simeoni, Vasques, Maio (Sabadin), Celea (Stanich), Juren (Zappalà), Grujić, Petracci (Carlevaris). Trener: Radenko Kneževič.
Repenski Kras je na zahtevnem gostovanju moral priznati premoč Torviscosi. Domača enajsterica si je zmago priigrala sredi prvega polčasa, saj je povedla v 27. minuti s Corvaglio, deset minut kasneje pa je podvojila z Borsetto. Do reakcije nogometašev trenerja Radenka Kneževiča je prišlo v drugem delu tekme. Zaostanek je v 58. minuti zmanjšal Sabadin, rezultat pa se ni več spremenil, tako da se je Kras vrnil v Repen sklonjenih glav.

Manzanese - Juventina 0:1 (0:0)
Strelec: 50. Banini
Juventina: Malusà, N. Marini, F. Marini, Racca, Popovič, Innocenti (Madonna), Banini (Kogoj), Zuliani, Azian Innocent, Romanelli, Fiorenzo. Trener: Nicola Sepulcri.
Juventina je v gosteh dosegla tretjo letošnjo zmago. Po dolgočasnem prvem polčasu, ki sta ga pogojevala dež in razmočeno igrišče, je Juventina povedla v peti minuti drugega dela tekme z zadetkom Branda Baninija. Gostje so nato brez večjih težav upravljali rezultat tudi po zaslugi številčne premoči, saj je sodnik v 65. minuti izključil branilca Manzaneseja Cestarija, ki si je prislužil drugi rumeni karton.

PROMOCIJSKA LIGA
Sistiana Sesljan - San Giovanni 2:0 (0:0)
Strelca: 54. Tawgui, 74. Del Rosso
Sistiana Sesljan: Zucca, Crosato, Del Bello, Francioli, Zlatič, Carli, Del Rosso (Fabris), Miklavec, Sammartini, Božičič, Tawgui (Appiah Manu). Trener: Alessandro Musolino.
Sistiana Sesljan nadaljuje uspešni niz rezultatov. V petih krogih so nogometaši trenerja Alessandra Musolina nanizali štiri zmage in neodločen izid, tako da si s Primorjem in moštvom Virtus Corno delijo vrh promocijske lige. Tokrat je v Vižovljah padel San Giovanni. Po izenačenem prvem polčasu je za vodstvo domače enajsterice v 54. minuti poskrbel Tawgui, končni izid pa je v 74. minuti zapečatil Del Rosso.

Mladost - Tolmezzo 2:1 (1:0)
Strelca: 20. Merlo, 80. E. Cadez (11-m)
Mladost: Cantamessa, Malaroda, Iodice (Patessio), Tabai, Candusso, E. Cadez, Merlo, Pierobon (Ligia), A. Cadez (R. Furlan), Sangalli, Milan (Caus). Trener: Stefano Caiffa.
V petem krogu prvenstva se je Mladost dokopala do zgodovinske prve zmage v promocijski ligi, za nameček proti Tolmezzu, ki je do tega kroga delil prvo mesto na lestvici s Primorjem, moštvom Sistiano Sesljan in ekipo Virtus Corno. Nogometaši trenerja Stefana Caiffe so zasluženo povedli v 20. minuti prvega polčasa, ko je bil uspešen Merlo. Vodstvo je nato podvojil vse bolj zanesljivi Erik Cadez, ki je v drugem delu tekme unovčil enajstmetrovko. Tolmezzo je sicer zmanjšal zaostanek v 85. minuti po zaslugi najstrožje kazni, več pa ni zmogel, tako da je celoten izkupiček točk ostal v Doberdobu.

Primorje - Chiarbola Ponziana 3:2 (1:2)
Strelci: 16. Girardini, 68. Benvenuto, 86. Casseler
Primorje: Contento, Benvenuto, Cerar (Sessi), Gerbini (Semani), Tonini, Rossi, Lombardi (Benzan), Cofone, Lionetti (Casseler), Girardini (Sain), Millo. Trener: Riccardo Allegretti.
Primorje je s srčno igro vknjižilo novo zmago, po zaslugi katere si vrh lestvice še naprej deli z moštvom Virtus Corno in z ekipo Sistiana Sesljan. Povedli so sicer gostje, nogometaši trenerja Allegretti pa so izenačili v 26. minuti, ko je dvajsetletni Mattia Girardini z res lepim strelom premagal nasprotnikovega vratarja. Chiarbola je nato dosegla še en zadetek, v 68. minuti pa je za novo izenačenje poskrbel Benvenuto, ki je vrhunsko izvedel prosti strel. Junak dvoboja je bil Casseler, ki je ob koncu drugega polčasa dosegel tretji gol, s katerim nogometaši trenerja Allegrettija niso izkupili stika z vrhom lestvice.

1. AMATERSKA LIGA
Primorec - Maranese 0:1 (0:1)
Primorec: Gregori, De Leo (Selakovic), Piras, Comi, Frangini, Školnik, Caselli (Kastrati), Facchin, Capraro, Di Corato (Laghezza), Iadanza. Trener: Vincenzo De Sio.
Primorec ostaja na dnu lestvice, ki ga deli s kriško Vesno. Tokrat so nogometaši trenerja De Sia izgubili proti solidnemu Maraneseju, z igro pa so zadovoljili, saj so ustvarili več priložnosti za zadetek, tako da je poraz prehuda kazen.

S. Andrea S. Vito - Vesna 3:0 (0:0)
Vesna: Carli, Veronesi (Furlan), Dzinić (Pavone), Leghissa, Renar, Colja (Nigris), Procacci, Bubnich, Sbrocchi, Milošević (Gagič). Trener: Fabio Maranzana.
Vesna je odigrala zelo slabo tekmo in je zasluženo izgubila v Trstu. Končna razlika bi lahko bila še večja, ko bi se ne izkazal vratar Edvin Carli. Po petih krogih ima kriško moštvo le eno točko na lestvici, tako da si deli dno skupnega seštevka s Primorcem.

2. AMATERSKA LIGA
Sovodnje - Montebello Don Bosco 2:1 (1:0)
Strelca: 20. Simčič, 66. Bečirević
Sovodnje: Devetak, Piva, Falcone, Noto, Komjanc (Mainardis), Kočina (N. Tomsič), Simčič, Petejan, Bečirević, Ribolica (Osmani), Čavdek. Trener: Simon Feri.
Sovodnje so prebile led in vknjižile prvo zmago v letošnji sezoni. Domača enajsterica je povedla v 20. minuti s Simčičem, nato pa je zapravila več priložnosti za zadetek. Montebello Don Bosco je izenačil v 65. minuti, Sovodnje pa so takoj odreagirale in spet povedle že minuto kasneje z Bečirevićem. Končna razlika bi lahko bila še večja, ko bi nogometaši trenerja Simona Ferija ne zapravili tolikšnega števila priložnosti za gol.

Opicina - Gaja 1:0 (0:1)
Gaja: Dorso, Carli, Kalc, Vidoni, Spena, Palermo, Ligotti (Iurissevich), Torcello (Mania), Saule (Bernobi), Urbani (Santoro), Sovič (Gargiuolo). Trener: Danilo Venanzi.
Po grdi tekmi je Gaja ostala praznih rok proti Opicini. Ekipi nista uprizorili najboljšega nogometa, zmagalo pa je domače moštvo, ki je v 65. minuti premagalo Dorsa in tako osvojilo tri točke.

La Fortezza - Breg 0:1 (0:0)
Strelec: 87. Galatà
Breg: Blasevich, Halili, Pischianz (Calabrese), Andreasi, Bobbini, Galatà (Belladonna), D. D’Alesio (Rossone), Daris, Carminati, Maselli, Vidali (Bolcic). Trener: Nicola Lacalamita.
Breg je v izdihljajih dvoboja osvojil tri dragocene točke na zahtevnem gostovanju. Sicer s nogometaši trenerja Lacalamite zagospodarili na igrišču od samega začetka, do zmagovitega zadetka pa so se dokopali šele v a 87. minuti, ko je nasprotnikovega vratarja premagal Galatà.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava