Petek, 19 april 2024
Iskanje

»Ciljamo na prvo mesto in napredovanje«

11. okt. 2018 | 17:48
Dark Theme

Jutri bodo prvič stopili na igrišče odbojkarji v deželni C-ligi, v kateri bosta igrali tako Olympia kot Sloga Tabor. Prvenstvo bo letos zelo izenačeno in kakovostno, le ena ekipa pa bo napredovala v državno B-ligo, medtem ko v D-ligo ne bo izpadel nihče. Pričakujemo lahko zelo zanimiv boj za vrh (prvo mesto vodi neposredno v polfinale play-offa, v četrtfinale končnice pa se uvrsti naslednjih šest ekip) v zelo kratkem rednem delu sezone, ki se bo zaključil že 2. marca, saj v prvenstvu nastopa le deset ekip. Kdo ve, ali se bosta v zadnjem krogu na derbiju Olympia in Sloga Tabor medsebojno spopadli za prvo mesto, saj ciljata obe ekipi na napredovanje. Tokrat smo se pogovorili z Robertom Makucem, potrjenim trenerjem goriške Olympie, ki bo jutri ob 20.30 pred domačo publiko v športnem centru Mirko Špacapan na Vialu v Gorici gostila Auso Pav.

Robert, če ste se lani v začetku sezone šele uigravali, imate letos na voljo potrjeno skupino mladih perspektivnih odbojkarjev, ki imajo za leto več izkušenj.
Tako je. Priprave so stekle po načrtih, čeprav je bilo delo s kondicijskim trenerjem Federicom Battistuto zelo naporno. Že na Memorialu dr. Mirko Špacapan prejšnji konec tedna je bilo mogoče opaziti določen napredek v igri v primerjavi s preteklo sezono.

Letošnja C-liga bo ena izmed najbolj kakovostnih v zadnjih letih.
Tako je. Sloga Tabor, Coselli, Mortegliano, Cordenons in Triestina Volley imajo zelo dobre ekipe. Kar dva kluba (Cordenons in Sloga Tabor, op.av.), ki sta lani igrala v B-ligi, nastopata letos v C-ligi, tako da je v prvenstvu letos bistveno več kakovostnih igralcev. Sami pa moramo ciljati na prvo mesto po rednem delu in na napredovanje v B-ligo. Če smo bili lani ob koncu prvenstva drugi, si ne smemo zastaviti ciljev, ki naj bi bili manj ambiciozni.
Pogovor z Robertom Makucem lahko preberete v današnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava