Ponedeljek, 15 april 2024
Iskanje

»V končnici bodo ključne izkušnje«

13. okt. 2018 | 15:29
Dark Theme

Po sedmih sezonah v B-ligi (prej B2-ligi) bo zaradi odpovedi v C-ligi ponovno nastopala tudi Sloga Tabor. Celotni naziv ekipe je pravzaprav Sloga Tabor Televita, saj je dolgoletni pokrovitelj repenskega društva prav v teh dneh potrdil podporo tudi za letošnjo sezono. Na krmilu izkušene ekipe ostaja trener Gregor Jerončič, ki letos vodi tudi moštvo U18. Pomožni trener mladinske ekipe je nekdanji A-ligaš Loris Manià, ki bo v C-ligi standardni podajalec Sloge Tabor. Tandem Jerončič-Manià zagotavlja vrhunsko kvaliteto, obenem pa bo pravi magnet za navijače in odbojkarske navdušence. Tu pa so še Vasilij Kante, David Cettolo, Ambrož Peterlin, Luis Vattovaz ... Sloga Tabor ima nedvomno vrhunski igralski kader, zato v klubu ne skrivajo dejstva, da se želijo čim prej vrniti v državno B-ligo. Odbojkarji Sloge Tabor bodo prvo tekmo odigrali na domačem igrišču danes bo 20.30 v občinski telovadnici v Repnu proti Morteglianu. Pred začetkom sezone smo se pogovorili s trenerjem Gregorjem Jerončičem.

Ob začetku priprav ste dejali, da ste nekoliko razočarani zaradi igranja v nižjem prvenstvu. Ste to razočaranje preboleli?
Res, bil sem razočaran, saj je B-liga prinašala dodatno motivacijo, višjo raven odbojke in vsakodnevnega dela na treningih. To bomo zdaj v C-ligi najbolj pogrešali. To razočaranje pa smo morali kar hitro preboleti, saj nova sezona prinaša nove cilje. Svojo dolžnost moraš opraviti tudi v nižji ligi, zato nima smisla se s tem ukvarjati. Sami moramo poiskati motivacijo za nove izzive, kot je denimo vključitev mladih igralcev, ki bodo v prihodnosti tudi na ravni B-lige.

V letošnji C-ligi nastopa le deset ekip. Kaj pravzaprav to pomeni?

V bistvu je treba dobro odigrati prvi del prvenstva in si zagotoviti čim višje izhodišče za končnico. Važen pa je drugi del prvenstva, saj se v tekmah na izpadanje lahko pojavi živčnost, lahko pride do poškodb. V play-offu bodo ključne izkušnje, igrati bomo morali homogeno. Prvenstvo se bo pravzaprav odločalo od januarja dalje.
Pogovor z Gregorjem Jerončičem lahko preberete v današnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava