Ponedeljek, 15 april 2024
Iskanje

Športna nedelja: poraz Krasa, zmaga Mladosti in Vesne

13. okt. 2018 | 19:24
Dark Theme

NOGOMET

ELITNA LIGA
Kras Repen - Manzanese 0:1 (0:1)
Strelec: 6. Luis della Pieta (M)
Kras Repen: D’Agnolo, Kerpan, Cudicio, Brandmayr, Simeoni, Vasques (55. Venturini), Maio, Petracci (56. Stanich), Juren (46. Celea), Grujić (71. Carlevaris), Sabadin. Trener: Gargiuolo.
Manzanese: Buiatti, Cuca, Sittaro, Bonilla, Tosone, Paolucci, Bergamasco (90. De Vescovi), Tacoli, Lius Della Pietà (82. Pinatti), Marassi (83. Bevilacqua), Vuerich (75. Tegon). Trener: Bertino.
Gostje iz Manzana so v Repnu zadeli že v uvodnih minutah, čeprav so imeli prvo lepo priložnost za gol domačini z Jurnom, ki pa je streljal proti vratom, namesto da bi podal bolje postavljenemu Sabadinu. V nadaljevanju so gledalci videli veliko raztrgane igre in malo lepih akcij. Kras je igral slabo. Rdeče-beli so bili brez idej in premalo borbeni. Za Kras je bil današnji prvi domači poraz v novi sezoni. V prihodnjem krogu bo Kras že v soboto igral tržaški derbi v gosteh proti San Luigi, ki je prvi na lestvici.

PROMOCIJSKA LIGA
Tolmezzo - Sistiana Sesljan 6:3 (3:1)
Strelca: Tawgui 10. in 50., A. Carli 73.
Sistiana Sesljan: Zucca, Crosato (Appiah), Del Bello, Francioli (Antonič), Zlatič, Carli, Del Rosso (Fabris), Miklavec, Sammartini, Božičič, Tawgui. Trener: Musolino.
Sistiana Sesljan je tokrat odpovedal. Tolmezzo je igral bolj čvrsto in je zasluženo zmagal, čeprav so povedli gostje in so hitro zatem tudi zapravili dve lepi priložnosti za gol. Rumeni-modri so nato popustili in Tolmezzo je kar šestkrat premagal vratarja Zucco.

Risanese - Primorje 0:0
Primorje: Contento, Millo, Tomizza, Benvenuto, Rossi, Cofone (Sain), Semani, Benzan (Surez), Orlando, Lionetti, Lombardi. Trener: Allegretti.
Primorje se je iz videmskega gostovanja vrnilo s točko, čeprav so se Allegrettijevi nogometaši trudili, da bi v gosteh osvojili celoten izkupiček. V drugem polčasu se je dvakrat zadetku približal Sain, ki ga je trener Primorja poslal na igrišče v drugem delu.

Valnatisone - Mladost 0:1 (0:0)
Strelec: 82. A. Cadez
Mladost: Cantamessa, Malaroda, Iodice (Furlan), Tabai, Candusso, E. Cadez, Merlo (Bressan), Petronio (Mania), A. Cadez (Ligia), Sangalli, Milan (Caus). Trener: Caiffa.
»Nismo bili lepi, ampak konkretni,« je ocenil predsednik Mladosti Claudio Cadez, ki je po pomembni zmagi pohvalil celotno ekipo. Zmagoviti gol je proti koncu srečanja dosegel Alan Cadez po lepi akciji Merla in Sangallija, ki je prispeval odločilno podajo. Isti igralec (Sangalli) je imel dve minuti kasneje še eno pomembno priložnost, ki pa je ni izkoristil. Mladost bo v prihodnjem krogu igrala v Vižovljah, kjer bo v soboto na sporedu derbi s Sistiano Sesljanom.


1. AMATERSKA LIGA
Vesna - Ufm 2:1 (0:1)
Strelca: 75. S. Furlan, 93. Vallefuoco
Vesna: Carli, Veronesi, Renar, Sbrocchi, Capuano, Leghissa (Biondini), Colja (Furlan), Dzinić, Bubnich (Vallefuoco), Procacci (Milošević), Nigris. Trener: Maranzana.
Z zelo dobro igro v drugem polčasu je Vesni uspel preobrat. V prvem delu so vodili gostje iz Tržiča. Nato je najprej izenačil Sanuel Furlan in v zadnji minuti je še enkrat tržiško mrežo zatresel novi nakup Vallefuoco. Vesna je tako prvič letos zmagala.

Zarja - Aquileia 0:0
Zarja: Budicin, Cappai, Norante, Marković, Bečaj, Cottiga (Vascotto), Cepar, Tarable (Spadaro), Bernobi, Zucchini, Racman. Trener: Campo.
Zarja se je morala proti ekipi z Ogleja zadovoljiti s točko.

Domio - Primorec 2:0 (0:0)
Primorec: Marković, De Leo,  Piras, Comi, Frangini, Školnik (Suppani), Caselli (Krasniqi), Facchin, Capraro, Di Corato, Iadanza (Kastrati). Trener: De Sio.
Ekipa trebenskega kluba je večji del srečanja igrala dobro in ustvarila nekaj lepih priložnosti za gol. V zadnjem delu pa so prišli na površje gostitelji, ki so dvakrat premagali vratarja Primorca. Slaba novica je, da se je huje poškodoval Školnik (izpah rame), ki je moral predčasno z igrišča.

2. AMATERSKA LIGA
Audax - Sovodnje 2:1 (1:0)
Strelec: Marchi 65.
Sovodnje: Fabricijo, Ribolica, Falcone (Komjanc), Marchi, Galliussi, Kogoj, Petejan, Simčič, Bečirevič (Pilo), Čavdek (Mainardis), Camara (Peressini). Trener: Feri.
Sovodnje tudi proti Audaxu niso igrale dobro. Gostitelji so povedli že v prvem polčasu. V drugem delu je uspel izenačiti Mitja Marchi. Hladna prha pa je sledila v 93. minuti, ko so nogometaši goriške enajsterice še enkrat stresli mrežo gostov. Tokrat so izkoristili protinapad.

Breg - Roianese 0:2 (0:1)
Breg: Blasevich, Calabrese, Halili, Bolcic, Bobbini, Andreasi, Maselli, Daris, Carminati, D. D’Alesio, Rossone (Miss). Trener: Lacalamita.
Breg se je enakovredno boril proti močnemu Roianeseju, ki pa je iz Doline odnesel vse tri točke. V drugem polčasu so se nogometaši Brega večkrat približali golu. Toda zaman. Drugega so nato zadeli gostje in tekme je bilo konec.

KOŠARKA
D-LIGA
Grado - Kontovel 58:75 (20:17, 36:36, 48:53)
Kontovel: Kraus 2 (-, 1:4,-), Perčič (-, -, 0:1), Cicogna 15 (3:4, 6:12, 0:3), Starc 19 (5:8, 4:9, 2:2), S. Regent 5 (1:2, 2:8, 0:2), Lisjak 20 (2:2, 6:12, 2:2), Sossi 8 (-, 4:8,, 0:1), Emili 2 (0:2, 1:2, -), Malalan 2 (0:2, 1:1, -), Mattiassich 2 (0:2, 1:5, 0:3). Trener: Oberdan.
Z dobro igro v drugem polčasu in čvrsto obrambo je Kontovel v gosteh v Gradežu osvojil prvo zmago v novi sezoni.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava