Ponedeljek, 15 april 2024
Iskanje

Športna nedelja: Jadran in Juventina sklonjenih glav

20. okt. 2018 | 22:01
Dark Theme

KOŠARKA
C-LIGA GOLD
Mestre - Jadran Motomarine 86:81 (25:26, 51:49, 73:70)
Jadran: Ridolfi 18 (6:6, 3:8, 2:8), De Petris 6 (-, 3:7, -), Malalan 13 (3:4, 5:7, 0:2), Rajčič 13 (-, 2:7, 3:6), Ban 23 (7:8, 2:8, 4:9), Gregori 2 (-, 1:2, -), Terčon nv, Zidarič 0 (-, -, -), Cettolo 0 (-, -, -), Daneu 5 (-, 1:2, 1:3), Medič 1 (1:2, 0:2, -). Trener: Boban Popovič. Skoki: 38 (25 + 13); podaje: 13; izgubljene žoge: 12; pridobljene žoge: 3; SON: 22; PON: Malalan.
Jadran Motomarine se po izenačeni in dopadljivi tekmi vrača praznih rok iz Mester. Potem ko so si gostje priigrali 8 točk naskoka v prvi četrtini (16:24), je prišlo do reakcije Mester, ki so odgovorile z delnim izidom 20:3 in povedle s 36:27. Gostje so se nato spet približali, ko sta zaporedni trojki prispevala Daneu in Ridolfi. Naj še omenimo, da je v prvi četrtini izza črte 6,75 m spet blestel Stanko Rajčič, ki je v dveh minutah zadel kar tri mete za tri točke. Jadran je spet izenačil v četrti minuti tretje četrtine, ko je trojko za 60:60 zadel Ban, ki je bil nato neustavljiv. Kapetan je prispeval še dva zaporedna uspešna meta z velike razdalje in združeno ekipo popeljal do novega vodstva pri izidu 64:66. Nato je pri Mestrah zablestela dvojica Diminić - Colamarino, tako da so domači povedli s sedmimi točkami naskoka (78:71). S košem De Petrisa se je Jadran približal pri izidu 79:76 poltretjo minuto do konca dvoboja, več pa ni zmogel, tako da je par točk ostal v Mestrah. Naj poleg najboljšega strelca Bana omenimo dvojna dvojčka, ki sta ga dosegla Rajčič (13 točk in 14 skokov) in Malalan (13 točk in 10 skokov).

NOGOMET
ELITNA LIGA
Lignano - Juventina 1:0 (1:0)
Strelec: 6. Morassut
Juventina: Malusà, N. Marini, F. Marini, Racca, Popovič (Kogoj), Zorzut, Fiorenzo (Veljković), Innocenti (Madonna), Azian Innocent, Romanelli, Banini (Zuliani). Trener: Nicola Sepulcri.
Rdeči karton: 90. Sepulcri
Juventina je v Lignanu ostala praznih rok. Na dvoboj je nedvmono vplival močan veter, ki je v prvem polčasu »priskočil na pomoč« nogometašem Lignana. Domači so povedli v 6. minuti z zadetkom Morassuta, ki je lepo streljal z roba kazenskega prostora ter tako izkoristil edino nevarno akcijo. Juventina je nato z velikimi težavami ustvarjala priložnosti za zadetek. V drugem delu tekme so se gostje odločili za številne menjave, tako prikazana igra kot rezultat pa se nista spremenila. Naj le omenimo, da je sodnik v zadnjih minutah izklučil Juventininega trenerja Nicolo Sepulcrija zaradi ugovarjanja.

PROMOCIJSKA LIGA
Primorje - Pro Cervignano
Tekmo med Primorjem in Pro Cervignanom so prestavili zaradi močne burje na Proseku.

1. AMATERSKA LIGA
Primorec - UFM 2:1 (1:0)
Strelca: 25. Iadanza, 60. Krasniqi
Primorec: Marković, De Leo, Kastrati (Selaković), Piras, Frangini, Suppani, Krasniqi (Lagheza), Facchin, Caselli (Capraro), Di Corato, Iadanza. Trener: Vincenzo De Sio.
Primorec je prebil led in prvič v letošnji sezoni osvojil tri točke. Za vodstvo trebenske enajsterice je v 25. minuti poskrbel Iadanza, do zmage pa so se domači dokopali po zaslugi zadetka, ki ga je v 60. minuti prispeval Krasniqi. Primorec je z uspehom dohitel Vesno na predzadnjem mestu lestvice. Obe ekipi sta doslej zbrali po štiri točke.

Sangiorgina - Vesna 3:1 (1:1)
Strelec: 20. Dzinić
Vesna: Carli, Veronesi, Renar, Dzinić, Capuano, Leghissa, Colja (Furlan), Sbrocchi, Bubnich, Milošević (Pavone), Procacci (Nigris). Trener: Fabio Maranzana.
Vesna se je morala sprijazniti z novim porazom. Nogometaši trenerja Fabia Maranzane so sicer tekmo zelo dobro začetli in povedli v 20. minuti z zadetkom Dzinića. Sangiorgina je nato v prvem delu tekme izenačila, v drugem polčasu pa je zagospodarila na igrišču, tako da je dosegla še dva gola in osvojila tri točke.

Staranzano - Zarja 3:1 (0:0)
Strelec: 81. Cepar
Zarja: Budicin, Spinelli (Vascotto), Norante (Spadaro), Markovič, Bečaj, Albertini, F. Bernobi, Tarable, Pippan (Cepar), Zucchini, Cappai. Trener: Michele Campo.
Nogometaši Zarje so klonili proti Staranzanu, potem ko so v prvem polčasu zapravili več priložnosti za zadetek in zadeli vratnico. Domača enajsterica, ki zaseda prvo mesto na lestvici, je nato odreagirala v drugem polčasu, ko je dosegla kar tri zadetke in osvojila celotni izkupiček točk. Častni gol Zarje je prispeval Cepar.

2. AMATERSKA LIGA
Sovodnje - Gaja 0:0
Sovodnje: Fabricijo, Piva, Falcone (N. Tomsič), Ribolica, Galliussi, Petejan, Komjanc (Peressini), Simčič, Kočina (Pilo), Čavdek (Bečirević), Camara. Trener: Simon Feri.
Gaja: D’Orso, Carli, Spena, Palermo, Kalc, Vidoni, Jurissevich (Urbani), Tuccio, Sovič, Santoro (Saule), Mania (Gargiuolo). Trener: Danilo Venanzi.
Rdeči karton: 86. Carli (dvojni opomin)
Dolgočasen derbi med Sovodnjami in Gajo se je sklenil brez zadetkov in z delitvijo točk. V prvem polčasu so bili redkoštevilni gledalci priča nezanimivemu dvoboju. Sovodnje so napadale, najbolj zreli priložnosti pa so si priigrali gostje. Galliussi je v 35. minuti odbil žogo z golove črte, Fabricijo pa je v sodnikovem dodatku ubranil strel Manie. Sovodnje so imele enkratno priložnost v 53. minuti, Kočinov strel pa je bil prešibak, da bi lahko presenetil D’Orsa. V 80. minuti je nato Fabricijo lepo odbil Sovičev poskus. V končnici je prišlo do številnih iskric na igrišču, kar je privedlo tudi do izključitve Luce Carlija zaradi dvojnega rumenega kartona, rezultat pa se ni spremenil.

Breg - Mariano 1:1 (1:1)
Strelec: 10. Maselli
Breg: Blasevich, Calabrese, Halili, Andreasi, Bolcic, Maselli, D. D’Alesio (Carminati), Daris, Martini, Galatà (Madrussani), Miss (Rossone). Trener: Nicola Lacalamita.
Breg je uprizoril zelo prepričljivo predstavo in zasluženo povedel v 10. minuti z Masellijem. Nogometaši trenerja Nicole Lacalamite so nato imeli več priložnosti za zadetek, ki pa jih niso izkoristili, medtem ko je Mariano izenačil tik pred koncem prvega polčasa. Za Breg sta bila nato v drugem delu tekme nevarna Martini in Andreasi, Mariano pa se je uspešno branil vse do konca, tako da sta se morala ekipi zadovoljiti z delitvijo točk.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava