Sreda, 17 april 2024
Iskanje

Dončić najboljši strelec in izgubil, Dragić ni igral in zmagal

8. nov. 2018 | 10:55
Dark Theme

Košarkarji Miami Heat, so doma gostili San Antonio Spurs in prvič po letu 2014 proti ostrogam prišli do zmage (95:88), kljub temu, da je slovenski zvezdnik vročice Goran Dragić zaradi otečenega kolena tekmo izpustil, iz osebnih razlogov je manjkal tudi veteran Dwyane Wade. Za poražence je italijanski košarkar Marco Belinelli v 27 minutah prispeval osem točk in tri podaje.
Kapetan zlate slovenske reprezentance Dragić je izpustil drugo od zadnjih treh tekem. Kot poroča Miami Herald, je Dragić opravil pregled z magnetno resonanco, a na srečo izid ni pokazal kakšne hujše poškodbe.
Praznih rok pa je ostal drugi slovenski košarkar v ligi NBA. Dallas Mavericks Luke Dončića so gostovali v olimpijskem Salt Lake Cityju, kjer so domači košarkarji Utah Jazz prvič po štirih zaporednih porazih spet prišli do zmage in slavili s 117:102. Prvi strelec gostov je bil Dončić, ki je dosegel 24 točk, šest skokov in dve podaji. V 35 minutah je iz igre metal 7:14, od tega 3:4 za tri točke. Zadel je vseh sedem prostih metov, a je imel premalo pomoči pri soigralcih, saj je Dallas, ki je izgubil kar 25 žog, od tega jih je pet zapravil tudi Dončić, izgubil še sedmič v zadnjih osmih tekmah.
Dallas tako nadaljuje negativni niz na gostovanjih, saj je vpisal še šesti zaporedni poraz v gosteh. Telički so od začetka sezone na 11 tekmah slavili le trikrat in ostajajo na predzadnjem mestu v razvrstitvi zahodne konference.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava