Sreda, 24 april 2024
Iskanje

Nihajoči Bor Radenska

Danes v Primorskem dnevniku pogovor s trenerjem Bora Markom Švabom

20. nov. 2018 | 17:26
Dark Theme

Najbolj nihajoča ekipa začetka sezone je nedvomno Bor Radenska, ki je v C-ligi silver doslej nanizal tri zmage in štiri poraze. Namučil je favorizirano ekipo iz Codroipa, premagal močni Dinamo, klonil pa proti povprečnima tekmeca, kakršna sta DGM in Latisana (v soboto). O dosedanjih predstavah smo se pogovorili s trenerjem Markom Švabom.

Marko, najbrž niste najbolj zadovoljni.

Ne. Pravzaprav ne vem, kaj se je zgodilo, predvsem v soboto proti Latisani. Doživeli smo pravo psihološko krizo. Ko smo se dokopali do štirih točk zaostanka in smo bili na pragu preobrata, smo popustili. Bili smo povsem nemočni.

Se strinjate z analizo, da so letošnje Borove predstave nihajoče? Enakovredno se borite z močnejšimi ekipami, izgubljate s šibkejšimi.

Ne smemo se obremenjevati s tem, kdo so nasprotniki. Imeti moramo boljši pristop do tekme, ne glede na tekmeca. Vsi košarkarji, ki stopijo na igrišče, morajo dati vse od sebe. V soboto pa smo bili v določenih trenutkih brez prave volje do igranja. Pred domačo publiko občutimo dodaten pritisk, ki ga v gosteh ni. Ni pa vse negativno. Tomaž Strle je dokazal, da lahko pri 43 letih igra v C-ligi silver. Patrik Zettin in Danjel Švab pa napredujeta teden za tednom. Ne bi razmišljal torej o krizi.

Več v današnji (torkovi) Športni prilogi Primorskega dnevnika.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava