Torek, 23 april 2024
Iskanje

»Filozofija Mladosti ...«

Mateja Ferletiča letos ni v izboru nogometašev Mladosti

21. nov. 2018 | 10:44
Dark Theme

Pravzaprav je v širšem izboru, saj - kot nam je poudaril - bi v letošnji sezoni rad igral vsaj eno tekmo z ekipo matičnega društva v promocijski ligi. To ligo je sicer že okusil pred številnimi sezonami s štandreško Juventino. »Igrati z domačim klubom ima povsem drugo valenco,« pravi 38-letni Doberdobec, ki je po lanski sezoni obesil nogometne čevlje na klin zaradi službenih obveznosti (trgovski potnik). »Stalno sem na cesti oziroma v letalu, saj zaradi službe veliko potujem. Ko pa se vrnem domov, preživim najraje svoj prosti čas z družino, ki jo med tednom še kako pogrešam.«

Kdaj naj bi vas torej videli na igrišču?

Najbolj realno je, da bi igral januarja. To se pravi v začetku drugega dela sezone. Konec decembra bom namreč doma in bom uspel trenirati. V tem primeru bi mi lahko trener Stefano Caiffa namenil nekaj minut.

Kako bi doslej ocenili prvenstvo doberdobske ekipe?

Odlično. Recimo, da je bil nedeljski poraz na Proseku spodrsljaj. Prehuda kazen za nas. V prvem polčasu smo bili kos Primorju. Nato pa smo neobičajno popustili. Primorje ima vsekakor zelo močno moštvo. Rumeno-rdeči so glavni favoriti za napredovanje v višjo ligo.

Celoten intervju s Ferletičem lahko preberete v današnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava