Torek, 09 april 2024
Iskanje

Športna nedelja: Zalet zmagal in se povzpel na 3. mesto

Krasu in Juventini točka, Primorje spet vodi - Visoka zmaga košarkaric Poleta - Zalet zmagal po petih nizih

FJK |
2. dec. 2018 | 10:43
Dark Theme

ODBOJKA

ŽENSKA C-LIGA -

Cordenons - Zalet Telesorveglianza 2:3 (25:21, 25:22, 23:25, 20:25, 11:15)

Zalet: Vattovaz 5, Feri 9, Colsani 14, Arbanassi 26, Kovačič 13, Balzano (L1), Spanio 0, Winkler 3, Bert 8, Vitez 0, n.v. Ferfoglia in Zonch (L2). Trener: Bosich.

Zalet Telesorveglianza je vnovič igral pet nizov in spet zmagal. Z novima dvema točkama se je povzpel na visoko 3. mesto, ki vodi v končnico za napredovanje.

Tekma 8. kroga se je sicer za varovanke trenerja Bosicha začela slabo. V prvih dveh nizih jim sprejem ni šel od rok, zato je bil napad preveč predvidljiv. To so dobro izkoristile nasprtonice s spodnjega dela lestvice in osvojile prvi niz. V drugem so se igralke Zaleta sicer trdoživim nasprotnicam nekajkrat približale na točko, a se je Cordenons z dobro obrambo vsakič oddaljil in na koncu tudi povedel z 2:0 v nizih. Kazalo je, da bo tekme v tretjem nizu prav kmalu konec. Gostiteljice so že povedle z 20:13, ko pa so borbene igralke Zaleta vendarle reagirale. Izboljšale so obrambo in dokazale tudi neizmerno voljo po zmagi. Približale so se jim na 23:20, nato pa tudi zmagale 23:25. V končnici so BOsicheve varovanke izboljšale servis, jih oddaljile od mreže in jim tako onemogočile prodornejše napade. V četrtem nizu je Zalet nadaljeval z dobro igro, nasprotnice pa so popustile. V ospredje je stopila Arbanassijeva, ki je v zadnjih dveh nizih dosegla več kot 80 % vseh točk. Na igrišče je spet stopila tudi Ferijeva, ki se je prav tako razigrala v napadu. Poraz je gostiteljice potrl, Zaletu pa je zmaga v četrtem nizu dala krila. V zadnjem nizu je bilo iznačeno do 8. točke (7:8), nato pa je z dobro obrambo in učinkovitimi napadi zmagal Zalet. »Čestital bi vsem igralkam, ki so pokazale neizmerno željo po zmagi. Četudi jim ni šlo od rok na začetku tekme, so se trudile. Igrale so vse razpoložljive igralke, kar me tudi veseli,« je po tekmi dejal trener Edi Bosich.

NOGOMET

ELITNA LIGA -

Flaibano - Kras Repen 2:2 (2:1)

Strelec: Sabadin v 30. in 65. minuti

Kras: Grubizza, Kerpan, Cudicio, Dukić, Simeoni, Zapalla (Vasquez), Juren, Petracci (Maio), Črgan (Celea), Grujić, Sabadin (Kocman). Trener: Krnežević

Kras se z gostovanja vrača s točko. Kneževičevi varovanci so sicer s Kocmanom le tri minute do konca imeli tudi priložnost, da bi zmagali in domov odneli celoten izkupiček, a je strel s 30 metrov zadel prečko.

Začetek je bil zelo dober, saj je prvi povedel Kras. Sabadin je pred golom dobro premagal vratarja in zadel. Zaradi napake obrambe je Flabiano deset minut kasneje izenačnil (avtogol Sabadina). Le nekaj minut kasneje so edini gol dosegli nasprotniki. Napadalnost Krasa pa ni popustila niti v nadaljevanju, ko je Sabadin spet premagal vratarja za končni 2:2. »Točka je seveda zelo dobrodošla. Veseli me, da je v obrambi dobro zaigral tudi Dukić. Pobiramo se,« je povedal predsednik Goran Kocman. Kras je s točko dohitel Fontanafreddo, ki je izgubila v Ronkah.

Edmondo Brian - Juventina 0:0

Juventina: Malusa, Kogoj, F. Marini, Racca, N. Marini, Zorzut, Zugliani (Romanelli), Kožuh, Tano, Kerpan (Ribršček), Fiorenzo. Trener: Sepulcri.

Juventina se z zahtevnega gostovanja (Brian je tretji) vrača s pomembno točko. V prvem polčasu so višjeuvrščeni nasprotniki prevladali na igrišču in bili večkrat nevarni pred golom, a se jim ni izšlo. V drugem delu pa so gostitelji upočasnili ritem, tako da je prišla Juventina na svoj račun. Priigrali so si nekaj priložnosti, a žoga nikako ni hotela v gol. »Veseli nas, da se z gostovanja proti višjeuvrščeni ekipi vračamo s pomembno točko. Rezultat je bil pravičen,« je po tekmi povedal predsednik Kerpan.

PROMOCIJSKA LIGA -

Primorje - Romans 3:1 (1:0)

Strelci: Lombardi v 45., avtogol v 79., Kasseler 81.

Primorje: Contento, Millo, Tomizza, Gerbini, Cofone, Giacomi, Lomabardi, Semani, Casseler, Sain, Tonini. Trener: Allegretti.

Primorje je proti trdoživemu Romansu osvojilo vse tri točke in se tako spet povzpelo na prvo mesto (Virtus Corno je izenačil proti Tolmezzu). V prvem polčasu so proseški nogometaši zaigrali bolj previdno, svojo premoč pa so uveljavili v drugem delu. Edini gol je Romans dosegel le nekaj sekund pred končnim žvižgom.

Costalunga - Sistiana Sesljan 0:1 (0:1)

Strelec: Božičič v 40. minuti po 11-m

Sistiana Sesljan: Gon, Fabris, Del Bello, Francioli, Zlatič, Carli, Del Rosso (Cociani), Miklavec (Pocecco), Drago (Bossi), Božičič, Tawgui. Trener: Musolino

Okrnjena Sistiana Sesljan (David Colja je bil kaznovan) je proti zadnjeuvrščeni Costalungi zmagala. Edini gol so nogometaši iz Sesljana dosegli po 11-metrovki. Vseskozi je bila igra zelo brobena, a k sreči so varovanci trenerja Musollina ohranili naskok tudi v drugem delu. Z novimi tremi točkami je Sistiana Sesljan prehitela Tolmezzo in je zdaj četrta na lestvici.

Ol3 - Mladost 0:1 (0:0)

Strelec: Iodice v 85. minuti

Mladost: Cantamessa, Patessio, Iodice, Tabai, Candusso, Cadez, Malaroda, Bressan (Manià), Ligia (Milič), Sangalli (Furlan), Pierobon. Trener: Caiffa.

Mladost je proti nižjeuvrščeni ekipi Ol3 zmagala; zmaga bi bila lahko še bolj prepričljiva, saj so varovanci trenerja Caiffe igrali zelo napadalno. Že v prvem polčasu so si priigrali sve čisti priložnosti, borbenost na igrišču pa se poznala tudi s tremi dosojenimi rumenimi kartoni. Živahno je bilo tudi v drugem delu, ko je padel tudi edini gol srečanja. Iodice je v 40. minuti premagal vratarja s strelom izven kazenskega prostora. »Veseli smo treh točk, povedati pa moram, da smo kar 30 minut drugega dela igrali v temi, saj niso prižgali luči,« je še povedal predsednik Claudio Cadez.

1. AMATERSKA LIGA -

Ruda - Vesna 0:0

Vesna: Carli, Nabergoj, Renar, Noto, Veronesi, Leghissa, Colja, Dzinić, Centrone, Mule, Favone (Bubnich). Trener: Maranzana.

»To je bila ena naših boljših tekem. Pohvala gre vsem igralcem, ki so končno pokazali željo in voljo do igre, predvsem pa zagnanost in zrelost. Bili smo blizu zmage, a je bila delitev točk najbolj pravičen rezultat,« je po tekmi povedal predsednik Vesne Robert Vidoni. Vesna je imela na tekmi, ki se je končala brez zadetkov, kar nekaj priložnosti. Najnevarnejši so bili kriški nogometaši v drugem delu, ko je prvi strel ubranil obrambni igralec na gol črti, Bubnich pa je nekaj minut kasneje zgrešil sam pred vratarjem. Tudi Ruda ni štedila z močmi, tako da je imel vratar Edvin Carli kar nekaj dela.

»Tokrat smo pokazali, da lahko izboljšamo položaj na lestvici. Pohvalo zaslužijo vsi igralci, predvsem vratar Edvin Carli in pa mladi Guido Mule,« je še dodal Vidoni.

Vesna se je po remiju približala predzadnjemu UFM-ju na točko.

Staranzano - Primorec 5:0 (3:0)

Primorec: Fabris (Gregori), De Leo, Selaković (Capraro), Školnik, Frangini,Suppani, Kastrati, Di Corato (Dolcemaschio), Caselli (Buonpane), Piras, Iadanza. Trener: De Sio.

Vodilni Staranzano je bil za Primorec prehud nasprotnik. Končni zmagovalec je bil znan že po prvem polčasu, ko je Staranzano povedel s 3:0. Primorec, ki tako ostaja na repu lestvice, ni reagiral in nadaljeval s slabo predstavo tudi v drugem polčasu.

Zarja - Gradese 2:1 (2:0)

Strelca: Cepar 15., Bečaj 27.

Zarja: Budicin, Albertini, Benci (Capuano), Bečaj, Varglien, Cappai, Cepar, Tarable, Bernobi, Zucchini (Cottiga), Racman (Spadaro). Trener: Campo.

Izključen: Bečaj (dvojni opomin) v 68. minuti

Zarja je na domači zelenici vknjižila vse tri točke in tako dohitela na lestvici tudi Gradese. Oba gola sta padla že v prvem polčasu, ko so igralci Zarje igrali napadalno in prevladali na igrišču. Priložnosti je bilo še vsaj enkrat toliko, a je rezultat ostal do konca prvega dela nespremenjen. Visokega ritma pa niso ohranili v drugem delu, ko so naposled zaradi dvojnega opomina ostali brez Bečaja. V tem delu so prevladali gostje, ki so ves čas napadali, dosegli tudi gol v 63. minuti, a k sreči je obramba Zarje ubranila vodstvo do konca.

2. AMATERSKA LIGA -

San Canzian - Gaja 2:0 (0:0)

Gaja: Pavlich, Gargiuolo, Spena, Palermo, Vidoni, Lauro (Ligotti), Iurissevich, Tuccio, Bernobi (Saule), Ferluga (Candotti), Sovič (Santoro). Trener Venanzi.

Izključena: Spena 71., Tuccio 78.

Gaja je odpor proti višjeuvrščenemu San Canzianu nudila samo v prvem delu, v drugem pa je popustila predvsem v obrambi. To se je takoj poznalo na rezultatu, saj sta v tem delu padla tudi oba gola srečanja. Za nameček je Gaja ostala v devetih, saj je sodnik izključil najprej Speno, nato še Tuccia. Preobrat pa seveda v devetih ni bil mogoč.

Po porazu so Gajo prehitele Vilesse, Audax in La Fortezza (vse so zmagale), tako da je zdaj z 10 točkami na predzadnjem mestu v skupini D.

Breg - Villesse 0:2 (0:0)

Breg: Blasevich, Calabrese, Spinelli (Vidali), Marchetti, Bobbini, maselli, Rossone (D. D’Alesio), Daris, Martini (Marchio), Miss, Halili (Pischianz). Trener Lacalamita.

V Dolini je Breg zamudil edinstveno priložnost, da bi proti nižje postavljeni ekipi Villesseja zmagal. Četudi so brežani imeli vajeti igre stalno v rokah, tokrat niso uspeli premagati vratarja. To pa je znal izkoristiti Villesse, ki je na koncu dosegel dva gola in zasluženo zmagal.

KOŠARKA

ŽENSKA C-LIGA -

Interclub U20 - Polet 40:71 (8:24, 16:38, 32:50)

Polet: Vremec (-, 0:1, -), Perčič 6 (2:4, 2:6, -), Pregarc 8 (-, 4:8, -), Vernia 3 (1:1, 1:2, -), Reppi 8 (-, 4:8, -), Burlot 3 (-, 0:3, 1:4), Orel 7 (1:4, 3:6, -), Susanj 17 (1:3, 8:12, -), Di Lenardo 14 (-, 7:15, -), Daneu (3:4, 1:4, -). Trener Krečič.

Košarkarice Poleta so proti Interclubi (ekipo sestaljajo samo mladinke) visoko zmagale. V vseh štirih četrtinah so visoko vodile in na koncu tudi zasluženo zmagale.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava