Sreda, 24 april 2024
Iskanje

Za Čeferina je seksistično vprašanje postavil bedak

Med podelitvijo nagrad zlate žoge je voditelj najboljšo nogometašico pretekle sezone Ado Hegerberg vprašal, ali obvlada twerkanje

7. dec. 2018 | 15:09
Dark Theme

Predsednik Uefe Aleksander Čeferin se je med četrtkovim predavanjem študentom novinarstva na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani dotaknil tudi nedavnega seksističnega izpada med podelitvijo nagrad zlata žoge. Voditelja, ki je najboljšo nogometašico pretekle sezone Ado Hegerberg vprašal, ali obvlada twerkanje, je označil za bedaka. »Ta stvar je precej preprosta. Ta človek je bedak, ki se ne zna obnašati in ne bo več nikoli v življenju vodil tovrstne prireditve. Če ne drugega, je to zanj primerna kazen,« je na vprašanje o incidentu odgovoril 51-letni slovenski predsednik Evropske nogometne zveze.

Ponedeljkovo podelitev nagrad zlata žoga v Parizu je namreč zasenčil incident, ko je sovoditelj, francoski DJ Martin Solveig, prejemnico nagrade za najboljšo nogometašico Hegerbergovo vprašal o twerkanju, izzivalnem plesu z zadnjico. Na Solveiga se je vsul plaz kritik zaradi neprimernega vedenja, sam pa se je že opravičil in priznal, da je naredil napako.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava