Torek, 23 april 2024
Iskanje

Športna osebnost novembra: Edi Bosich

Trener vodi najvišje postavljeno žensko ekipo pri nas in tudi zelo uspešno. Zalet je po osmih krogih na visokem 3. mestu, v mesecu novembru pa je bil nepremagan.

FJK |
8. dec. 2018 | 9:28
Dark Theme

Iz predala pisalne mize v uradu na ulici Cicerone izvleče s kupa časopisnih strani Primorskega dnevnika fotografijo. Na hrbtni strani je s peresom zapisan datum: 19. 11. 1996, na fotografiji pa napad Mateja Černica, takrat osemnajstletnika, blokira tudi Edi Bosich, danes trener članic Zaleta. »To je bila edina sezona, v kateri sem igral proti Mateju. Spominjam se, da je bil droben, najmlajši v ekipi, zato smo ga kar ciljali. Pa nas je kar on nadigral.« V tisti sezoni je Val Imsa s Černicem na čelu napredoval v B1-ligo, Sloga Koimpex, kjer je kapetanski trak nosil Bosich, pa je dosegla obstanek v ligi.

Zakaj je tista fotografija uvedla najin pogovor, se dobro ne spominjam. Pa vendar je bil odbojkarski moment pravi uvod v pogovor s trenerjem, ki vodi najvišje postavljeno žensko ekipo pri nas in tudi zelo uspešno. Zalet je namreč po osmih krogih na visokem 3. mestu, v mesecu novembru pa je bil nepremagan. Po besedah igralk ima veliko zaslug pri tem tudi trener Edi Bosich, ki zato prejme novembrsko simbolično priznanje Športna osebnost meseca.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava