Dve ekipi v osmini finala

Primorje in Sistiana Sesljan sta se uvrstila v osmino finala državnega pokala promocijske lige.

A

ponedeljek, 3. septembra 2018 | 20:01

V Križu je Vesna prejela štiri gole (FOTODAMJ@N)

Juventina in Kras Repen, ki se bosta med seboj v prvem prvenstvenem krogu elitne lige pomerila v nedeljo (ob 15. uri v Repnu), sta se že v soboto poslovila od državnega pokala. V promocijski ligi bosta pokalno tekmovanje nadaljevala Primorje in Sistiana Sesljan. Ekipa proseškega društva je tudi na povratni tekmi v gosteh premagala Codroipo. Tokrat z 2:0. Nasprotnikovo mrežo sta zatresla Gerini in Sain. Sesljanski »delfini« so na Pordenonskem izgubili proti Torreju s 4:3, kljub temu pa so se uvrstili v osmino finala, saj so na prvi tekmi zmagali s 3:1. Prve tekme osmine finala bodo 19. septembra. Sesljan bo igral proti ekipi Ol3 iz Fojde. Primorje pa čaka dvoboj proti Tolmezzu. Iz državnega pokala pa je izpadla doberdobska Mladost, ki je zelo drago prodala svojo kožo v Korenu. Domači Virtus se je v osmino finala uvrstil šele po streljanju enajstmetrovk. Redni del srečanja se je namreč zaključil brez golov, kot pred tem v Romjanu.
V 1. in 2. amaterski ligi pa so v nedeljo odigrali prvi krog faze skupin. Kriška Vesna je na domačem igrišču doživela hladno prho: tržaški Sant'Andrea je zmagal kar s 4:0. Gostje so »poker« servirali že v prvem polčasu. V skupini M igra tudi Primorec, ki je pri Domju igral neodločeno 3:3. Domio je po prvem polčasu vodil z 2:0. Trebenske »mačke« so odreagirale v drugem polčasu, ko je tik pred iztekom srečanja izenačil Vedran Školnik. V prihodnjem krogu, 12. septembra, bosta na sporedu tekmi: Domio - Vesna in S. Andrea - Primorec. V skupini N je Zarja doma igrala neodločeno proti Isonzu. Vratar Zarje Budicin je v prvem polčasu ubranil najstrožjo kazen. V Zarjini skupini je UFM izgubil proti Staranzanu 2:1. Zarja bo v prihodnjem krogu igrala v Štarancanu.
V 2. AL je Sovodnje (ekipo bodo uradno predstavili v petek ob 18.30 na igrišču v Sovodnjah) igralo neodločeno proti Unionu 91. Končni izid je bil 2:2. V isti skupini je Piedimonte premagal San Canzian 2:1. Gaja je v skupini Q izenačila proti Roianeseju. Rumeno-zeleni so že vodili z 2:0, nato pa so se solidni gostje zbrali in uspeli izenačiti. Kar pet golov pa so zadeli nogometaši Brega, ki so Montebello Don Bosco premagali s 5:3. Deželni pokal 2. AL se bo nadaljeval 19. septembra.

Copyright 2018 © DZP doo - PRAE srl – Vse pravice pridržane

Za komentiranje morate biti prijavljeni


PRIMORSKI DNEVNIK PROTI SOVRAŽNEMU GOVORU
VIRTUALNO JE RESNIČNO.
Na spletu govorim ali pišem samo to, kar si upam tudi osebno povedati.
SEM TO, KAR SPOROČAM.
Besede, ki jih izbiram, pripovedujejo o tem, kakšen sem; me predstavljajo.
PREDEN KAJ POVEMO, MORAMO POSLUŠATI.
Nihče nima vedno prav, tudi jaz ne. Druge poslušam s poštenostjo in odprtostjo.
O IDEJAH LAHKO RAZPRAVLJAMO.
Ljudi moramo spoštovati. Človeka, ki zagovarja mnenja, s katerimi se ne strinjam, ne spreminjam v sovražnika, ki ga je treba uničiti.
ŽALITVE NISO ARGUMENTI.
Ne sprejemam žalitev in agresivnosti, niti v podporo mojih trditev.VSE ANKETE

Ali menite, da se klimatske spremembe pri nas že udejanjajo?

ostale novice

V boj 1500 mladih iz 50 držav

Uradno so predstavili zimski olimpijski festival evropske mladine (EYOF), ki ga bo Furlanija Julijska krajina gostila leta 2023

16. novembra 2018 | 19:27

Rašo Nesterović še naprej generalni sekretar KZS

Imenovali so ga na včerajšnji seji člani izvršnega odbora

16. novembra 2018 | 14:44

Poteguje se za nastop na univerzijadi v Rusiji

Danes v Primorskem dnevniku pogovor s smučarko Katrin Don

16. novembra 2018 | 10:39

Dragić in Dončič uspešna

Dallas je premagal Utah Jazz, Miami pa Brooklyn Nets

15. novembra 2018 | 10:26

S Trbiža do Söldna

Pogovor s trbiško smučarko Laro Della Mea

15. novembra 2018 | 08:47

O nogometu, spominih, umetnosti in politiki

Pogovori s tržaškim nogometnim trenerjem Neviom Bidussijem so vsakič doživeti, pestri, dinamični in za nogometni svet precej neobičajni. Z eno samo besedo prijetni.

14. novembra 2018 | 15:51

Tek gradov tudi s Fiono May

V nedeljo desetkilometrski tek od Miramarskega gradu do gradu sv. Justa

14. novembra 2018 | 13:23