Petek, 19 april 2024
Iskanje

Volkswagnovi dizelski avtomobili tudi po popravilu niso uspešni

12. mar. 2018 | 11:22
Dark Theme

Dizelski avtomobili, ki jih je Volkswagen odpoklical in popravil po škandalu z goljufanjem na testih izpušnih plinov, tudi po popravilu niso uspešni na testiranjih izpustov. Poleg tega porabijo več goriva, kažejo izsledki študije avstralskega avtomobilskega združenja. Sporočili so, da je analiza izpustov enega od dizelskih vozil pokazala, da porabi do 14 odstotkov več goriva kot pred odpoklicem, strupeni izpusti pa so za več kot 400 odstotkov višji od ravni, zaznane na laboratorijskih testiranjih. Višjo porabo in izpuste so zaznali tudi pri drugih testiranih vozilih, vendar so bila odstopanja pri nekaterih manjša.
Izpusti so bili sicer nižji kot pred odpoklicem in popravilom, a še vedno višji od dovoljenih v Avstraliji. Združenje testiranja izvaja v sodelovanju z mednarodno avtomobilistično zvezo FIA.
Pri Volkswagnu so navedbe zanikali in sporočili, da je pristojni nemški organ KBA potrdil ustreznost popravil in zagotovil, da vozila po odpoklicu ustrezajo evropskim in avstralskim standardom izpustov.
Volkswagen je po izbruhu afere po lastnih navedbah popravil več kot šest milijonov dizelskih vozil po vsem svetu. Škandal, ki je izbruhnil septembra 2015, jih je doslej stal skupno več kot 25 milijard evrov.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava