Sobota, 06 april 2024
Iskanje

Britanski princ Harry in Meghan Markle sta dahnila usodni da

19. maj. 2018 | 14:21
Dark Theme

Britanski princ Harry in nekdanja ameriška igralka Meghan Markle sta poročena. Pred 600 svati, ki so se zbrali v kapeli svetega Jurija na Windsorskem gradu, ju je poročil canterburyjski nadškof Justin Welby. Sicer tradicionalno kraljevo poroko so poživeli tudi z nekaj ameriškimi pridihi. Tako je bila Meghan, ki se je do gradu pripeljala v avtomobilu s svojo mamo Dorio Ragland, prva kraljeva nevesta, ki se je sama sprehodila do polovice kapele, kjer jo je sprejel oče princa Harryja, princ Charles, ki jo je nato pospremil do ženina.
Posebnost pa je bil tudi britanski gospel pevski zbor, ki je zapel Stand by me, nagovor pa je imel tudi ameriški pridigar Michel Curry iz episkopalske cerkve.
Med družicami in paži nekdanje igralke sta bila tudi otroka princa Williama in Kate, princesa Charlotte in princ George.
Poročnemu obredu prisostvujejo številni člani kraljeve družine, tudi kraljica Elizabeta II. s soprogom princem Philipom.
Po sprevodu s kočijo se bodo svatje zbrali na sprejemu v dvorani svetega Jurija, ki ga tradicionalno gosti kraljica. Zvečer se bo v bolj intimnem vzdušju zbralo 200 gostov v sosednji rezidenti Frogmore House, kjer bo sprejem gostil Harryjev oče, princ Charles.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava