Četrtek, 18 april 2024
Iskanje

»Zahvala« za gostoljubnost

20. jul. 2018 | 16:00
Dark Theme

Reško podjetje Kisha, ki izdeluje pametne dežnike, je deset svojih izdelkov poslalo ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu v »zahvalo za gostoljubnost med prvenstvom«. Gre za duhovit odziv na dogajanje po finalni tekmi svetovnega nogometnega prvenstva na stadionu v Moskvi. Ko se je med podeljevanjem kolajn nenadno pojavil močan naliv, je edini imel dežnik le Putin, medtem ko sta bila predsednika Hrvaške in Francije Kolinda Grabar-Kitarović in Emmanuel Macron, premočena do kože. Mnogi so pričakovali, da bo gostitelj prvenstva zagotovil zaščito pred dežjem visokim gostom, a se to ni uresničilo in povzročilo nemalo zadrege. Da se protokolarna neprijaznost ne bi več ponovila pa so se v Kishi odločili poslati deset svojih dežnikov ruskemu predsedniku.
Dežnikom je priložena aplikacija za pametni telefon, ki opozarja, ko se pripravlja dež in je »precej lepa zadeva, če organizirate velik športni dogodek, na katerega prihajajo milijoni ljudi, v vaši družbi pa so predsedniki drugih držav«, so zapisali v hrvaškem podjetju.
Pametni dežniki so opremljeni z gps in bluetooth napravama ter aplikacijo, ki lastniku pošlje sporočilo sms, če bi dežnik pozabil. Prav tako pametni dežnik na podlagi vremenske napovedi vsako jutro opomni lastnika, ali mora s seboj vzeti dežnik.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava