Petek, 19 april 2024
Iskanje

V košarici za kruh posnetek šestnajstletnega Davida Bowieja

24. jul. 2018 | 12:23
Dark Theme

Skupaj s staro košarico za kruh je na plano prišel prvi demo posnetek, na katerem leta 2016 preminuli britanski glasbenik David Bowie poje vodilni vokal. Trak s posnetkom, na katerem Bowie prepeva pesem I Never Dreamed, je med selitvijo na svojem domu našel David Hadfield, nekdanji bobnar in menedžer prve Bowiejeve glasbene skupine The Konrads. Bowie je bil tedaj, ko je posnel omenjeno skladbo z The Konrads, nadobuden 16-letnik, ki je sicer v skupini igral saksofon.
Vendar po pisanju spletnega portala The Guardian glasbena založba Decca tedaj ni prepoznala potenciala vokala, ki je pozneje postal eden najbolj prepoznavnih vokalov 20. stoletja, saj se The Konrads niso uspeli uvrstiti na tako zaželeno avdicijo. Pozneje istega leta jim je založba sicer dala še eno priložnost, a tedaj vodilnega vokala ni pel Bowie.
Bowie, ki je živel v ZDA, se je leta 1947 rodil v Londonu kot David Robert Jones. Umetniško ime si je nadel leta 1965. V zgodovino pop glasbe se je zapisal kot človek tisočerih obrazov, umetniških imen in glasbenih slogov - od glam rocka, belskega soula do elektronske glasbe. Nastopil je tudi v več filmih in televizijskih produkcijah. O njem so izšle številne knjige, posneta je bila vrsta dokumentarcev. Umrl je januarja 2016 po 18-mesečnem boju z rakom.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava