Sobota, 13 april 2024
Iskanje

Požari v Grčiji povečini pod nadzorom

25. jul. 2018 | 14:19
Dark Theme

Iz Grčije končno prihajajo malo bolj spodbudne vesti. Grški gasilci so uspeli spraviti pod nadzor večino požarov na polotoku Atika, ki so doslej terjali življenja najmanj 79 ljudi. Nenadzorovano trenutno divja le še požar na gori Geraneia, ki se nahaja 70 kilometrov zahodno od Aten. Gre za najbolj smrtonosne požare v tej državi doslej, število žrtev pa utegne še narasti.
Po najnovejših podatkih gasilcev je življenje doslej izgubilo 79 ljudi, vendar krajevne oblasti opozarjajo, da utegne število smrtnih žrtev še močno narasti. Reševalne ekipe in prostovoljci še vedno pregledujejo pogorele hiše in avtomobile. Poleg tega je pogrešanih še več deset ljudi, ki jih sorodniki iščejo tudi s pomočjo spletne strani, na kateri so objavili njihove fotografije.
V Grčiji so zaradi požarov razglasili izredne razmere, premier Aleksis Cipras in člani vlade pa so odpovedali napovedana srečanja in obiske.
Danes naj bi po navedbah Aten na pogorišča prispeli strokovnjaki, ki bodo ocenili škodo. V Grčijo je v torek popoldan med drugim prispel evropski komisar za humanitarno pomoč Kristos Stilianides, ki je vzroke za smrtonosne požare pripisal podnebnim spremembam.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava