Sobota, 13 april 2024
Iskanje

Paul McCartney po 36 letih spet na prvem mestu

18. sep. 2018 | 18:35
Dark Theme

Nov album Paula McCartneyja Egypt Station je v nedeljo v ZDA dosegel vrh Billboardove glasbene lestvice, kar je glasbeniku s samostojnim izdelkom uspelo prvič po 36 letih. Na Otoku pa je album, na katerem se glasbenik predstavlja z mladostnim rockom in klasičnim zvokom The Beatles, pristal na tretjem mestu. Na prvem mestu je Eminemov Kamikaze.
Legendarni britanski 76-letni glasbenik Paul McCartney je za promocijo novega albuma gostoval v nekaterih pogovornih oddajah, sodeloval je denimo v karaokah ob vožnji z avtomobilom z Jamesom Cordenom, in v živo prenašal koncert z newyorškega potniškega terminala Grand Central.
Album je pri založbi Capital Records izšel 7. septembra in je bil v prvem tednu po podatkih Nielsen Music v ZDA prodan v 153.000 izvodih. Od tega so 147.000 izvodov prodali v tradicionalni obliki.
Na prvo mesto Billboardove lestvice top 200 albumov se je Egypt Station uvrstil natanko 36 let, tri mesece in deset dni po tistem, ko je McCartneyju to uspelo z albumom Tug of War leta 1982, prvem po razhodu z Wings. Tako dolgo obdobje med dvema najvišjima uvrstitvama na lestvici doslej ni zabeležil še noben živeči glasbenik.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava