Petek, 19 april 2024
Iskanje

Pahor pri Trumpu

24. sep. 2018 | 9:45
Dark Theme

Predsednik republike Borut Pahor se bo pred jutrišnjim začetkom splošne razprave 73. zasedanja Generalne skupščine ZN danes udeležil zasedanja ob 100. obletnici rojstva Nelsona Mandele in sprejema pri predsedniku ZDA Donaldu Trumpu. Predsednika bo na obisku v ZDA spremljal zunanji minister Miro Cerar. Pahor bo med več kot 140 govorniki na današnjem Mirovnem vrhu ob 100. obletnici rojstva nekdanjega južnoafriškega predsednika in Nobelovega nagrajenca Nelsona Mandele.
Zvečer se bo slovenski predsednik udeležil tradicionalnega sprejema, ki ga za vodje delegacij prireja predsednik ZDA Donald Trump skupaj s prvo damo Melanio.
Splošna razprava 73. zasedanja Generalne skupščine ZN se bo začela v torek, do 1. oktobra pa se je bo udeležilo 124 predsednikov držav in vlad, med njimi tudi slovenski predsednik.
Predsednika Pahorja bo spremljal zunanji minister Miro Cerar, ki bo sicer imel tudi ločena dvostranska srečanja, udeležil pa se tudi srečanja ministrov za zunanje zadeve EU ter transatlantskega srečanja ministrov za zunanje zadeve.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava