Petek, 19 april 2024
Iskanje

Pahor z Junckerjem o nadaljnjih korakih sodbe

25. sep. 2018 | 9:56
Dark Theme

Predsednik republike Borut Pahor je imel dan pred začetkom splošne razprave Generalne skupščine ZN v New Yorku več dvostranskih srečanj. Med drugim je imel krajši pogovor s predsednikom Evropske komisije Jean-Claudom Junckerjem.
Pahor je na Twitterju objavil fotografijo srečanja s pripisom, da sta govorila o nadaljnjih korakih pri implementaciji sodbe arbitražnega sodišča o poteku meje med Slovenijo in Hrvaško.
Pahorja v ZDA spremlja zunanji minister Miro Cerar, ki je prav tako imel več pogovorov. Predsednik republike je v ponedeljek nastopil na vrhu v čast legendarnemu borcu za človekove pravice in nekdanjemu predsedniku Južne Afrike Nelsonu Mandeli, v svojem govoru pa izpostavil pomen sprave.
Zvečer se je Pahor udeležil tradicionalnega sprejema predsednika in prve dame ZDA za vodje delegacij na splošni razpravi Generalne skupščine. Ta se bo začela danes, ko bo svetovne voditelje nagovoril tudi slovenski predsednik. Pred tem se bo srečal s predsednico Generalne skupščine Mario Fernando Espinoso Garces in turškim kolegom Recepom Tayyipom Erdoganom.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava