Torek, 16 april 2024
Iskanje

Barve leta 2019 bodo ...

Barvni strokovnjaki so izbrali trend barvo leta 2019

6. dec. 2018 | 14:48
Dark Theme

Ameriško podjetje Pantone vsako leto izbere barvo leta in tokrat so barvni strokovnjaki za trend barvo leta 2019 izbrali koralno rdečo. Svojo barvo leta pa sta predstavila še dve podjetji; PPG Paints je izbral temno zeleno, AkzoNobel pa medeno. Pantone, ki je s svojimi barvnimi vzorčniki priznan in priljubljen predvsem med grafičnimi in modnimi oblikovalci ter arhitekti, je za barvo leta izbral barvo številka 16-1546, kar je strokovna oznaka posebnega odtenka koralno rdeče z imenom Living Coral. Po oceni podjetja bo ta odtenek, ki širi dobro počutje, prihodnje leto krasil modne kose, pohištvo, plakate, embalaže itd.

Pri podjetju PPG Paints so za barvo leta izbrali odtenek temno zelene imenovan Night Watch, ki po njihovi oceni predstavlja moč narave ter hkrati pomirja in oživlja, tako kot to občutimo v naravi.

Nizozemsko podjetje Akzonobel je za barvo leta izbralo kremasti medeni ton Spiced Honey, ki bo po njihovi oceni krasil predvsem štiri stene domov. Glede na barvno kombinacijo lahko ton deluje pomirjajoče, sproščujoče ali dinamično, so dodali.

Pantone že okoli 20 let izbira barvo leta. Barvni strokovnjaki pri izboru upoštevajo barvne trende v zabavni industriji, modi, umetniških delih, dizajnu in priljubljenih turističnih ciljih.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava