Četrtek, 11 april 2024
Iskanje

Chomsky: obvezna rezervacija

24. avg. 2012 | 19:18
Dark Theme

V času, ko se soočamo z globalno negotovostjo, lahko prodorna razmišljanja intelektualcev, kakršen je Noam Chomsky, ponudijo širši javnosti ključ za boljše razumevanje sodobnega sveta.
Nekako tako je rektor tržaške univerze Francesco Peroni strnil pomen bližnjega obiska uveljavljenega jezikoslovca in kritičnega misleca. Noam Chomsky se bo, kot smo že poročali, 17. septembra mudil v Trstu, kjer mu bo visoka šola SISSA podelila naziv častnega doktorja s področja kognitivnih nevroznanosti.
Ob tej priložnosti bo »oče sodobne lingvistike« imel dve predavanji; dopoldne bo v šoli na Trsteniku svojo »lectio magistralis« posvetil usvajanju jezikov, popoldne (ob 17.30) pa se bo posvetil bolj aktualno-politični temi. Na Pomorski postaji bo predaval na temo »Nov svetovni red: njegove korenine, naša dediščina«. Da bi njegovemu običajno zelo tehtnemu in razgledanemu razmišljanju lahko prisluhnila čim širša tržaška javnost, bodo popoldansko predavanje simultano prevajali v italijanščino. Udeležba je brezplačna, rezervacija pa obvezna. Kdor si želi zagotoviti mesto v dvorani, se lahko prijavi na spletni strani www.sissa.it/chomsky, prihodnji teden pa imel na voljo tudi posebno telefonsko številko Občine Trst. Med 27. in 31. avgustom si bo namreč med 9. in 12. uro brezplačno vstopnico mogoče zagotoviti tudi s klicem na telefonsko številko 040 6758005; v tem primeru bo treba rezervirane karte dvigniti pred 7. septembrom.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava