Ponedeljek, 22 april 2024
Iskanje

Pomerilo se je 25 samokolnic

26. jul. 2014 | 23:09
Dark Theme

Prireditelj tekmovanja, mladinski odsek KD Kraški dom v sodelovanju z združenjem La terra del sorriso, je zbral skupno 25 prijav. V kategoriji odraslih se je pomerilo 12 samokolnic, v kategoriji mlajših pa 13. Prav vse samokolnice so po lepoti blestele, a štiričlanska komisija je morala izbrati le enega zmagovalca v kategoriji najlepših. Naslov najlepše samokolnice med otroki je prejala Isabel Furlan, ki je svojo samokolnico poimenovala Jotta. Gusarji pa so zmagovalci v kategoriji odraslih. Kar pet odraslih oseb je svojo samokolnico okrasilo v gusarsko ladjo, na kateri je bila velika zastava.
Kaj pa hitrost? Mokro prizorišče ni prav nič oviralo tekmovalcev, ki so s samokolnicami vijugali po poligonu. Nathan Marucielli je deček, ki je bil najhitrejši med vsemi tekmovalci pod 12. letom starosti, v kategoriji odraslih pa se je najbolje izkazal Jan Škabar, ki je nastopil s samokolnico Kopter.
Vreme je kolikor toliko zdržalo do zadnjega trenutka, ko je ciljno črto prečkala še zadnja samokolnica. Nato pa je začelo močno deževati, a organizatorjev dež ni motil, še manj pa zmagovalce letošnjega tekmovanja Karjola Challenge, ki so prejeli mikavne nagrade. (sč)

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava