Torek, 16 april 2024
Iskanje

Trieste Next letos o energiji

28. jul. 2014 | 16:39
Dark Theme

Skoraj sto srečanj na dvajsetih različnih lokacijah, na katerih bo predavalo stopetdeset domačih in tujih predavateljev, so podatki, ki bodo zaznamovali tretjo izdajo salona znanosti Trieste Next, ki bo v Trstu potekal med 26. in 28. septembrom. Na letošnji izdaji, ki so jo poimenovali EnergETHIC, bodo v fokus postavili energijo v vseh njenih aspektih.
Osrednja tema prvega foruma pred dvema letoma je bila hrana, lani so govorili o vodi, letos pa bodo ugledni strokovnjaki govorili o energetskih vprašanjih, tokrat predvsem v luči podnebnih sprememb. Župan Cosolini je poudaril, da naše mesto s tem dogodkom pozitivno vpliva na ukrepe, ki lahko svet naredijo boljši. Župan je prepričan, da trenutni sistem ni trajnosten, saj je vedno več ljudi na svetu, povpraševanje po osnovnih dobrinah - hrani, vodi in energiji - pa narašča. Podobnega mnenja je tudi rektor Univerze v Trstu Maurizio Fermeglia, ki je izpostavil podatek, da se bo tržaška Univerza predstavila s sedemindvajsetimi predavatelji, od katerih jih bo polovica žensk.
Organizatorji so napovedali vsebinsko zelo pester in raznolik program, ki bo obravnaval klimatske spremembe, potencial obnovljivih virov, zgodovino energije v Italiji, energetski načrt Občine Trst ... Prireditev Trieste Next predvideva tudi delavnice za otroke, v okviru katerih bodo izvedeli marsikaj zanimivega o energetskem varčevanju.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava