Petek, 12 april 2024
Iskanje

Kdo bo predsednik tržaške Pristaniške oblasti?

20. okt. 2014 | 21:31
Dark Theme

Znana sta kandidata Pokrajine Trst ter občin Trst in Milje za predsednika tržaške Pristaniške oblasti, na kandidata Trgovinske zbornice pa bo očitno treba še počakati. Omenjene krajevne uprave in Trgovinska zbornica bi bile morale 20. oktobra iznesti trojico imen, med katerimi bi pristojno italijansko ministrstvo za infrastrukture in transport izbralo novega predsednika Pristaniške oblasti, saj se dosedanji predsednici Marini Monassi izteka mandat, ki bo zapadel v začetku prihodnjega leta.
20. oktobra so se na sedežu Pokrajine Trst sestali predsednica Pokrajine Maria Teresa Bassa Poropat in odbornik za prevoze Vittorio Zollia ter župana Trsta in Milj Roberto Cosolini in Nerio Nesladek, ki so iznesli imeni svojih kandidatov za vodenje Pristaniške oblasti v prihodnjem mandatu. Kandidat pokrajinske uprave je sedanji predsednik italijanske zveze za logistiko in transport Confetra Nereo Paolo Marcucci, ki se je rodil pred 68 leti v Livornu, v preteklosti pa je bil med drugim tudi predsednik Pristaniške oblasti v tem mestu ter podpredsednik združenja pristanišč Assoporti in predsednik vsedržavnega združenja logističnih podjetij Assologistica.
Kandidat tržaške in miljske občine pa je sedanji vodja marketinga pri družbi Interporto Quadrante v Veroni Zeno D'Agostino. D'Agostino, ki je za 22 let mlajši od Marcuccija (rodil se je v Veroni pred 46 leti), je v preteklosti bil generalni direktor družbe Interporto iz Bologne in generalni tajnik Pristaniške oblasti v Neaplju, vodil pa je tudi projekte na področju integracije logistike in transporta med Italijo in območjem Balkana. Pri tem je očitno, da niti Pokrajina, niti občini Trst in Milje nista upoštevali mnenja tržaškega senatorja Demokratske stranke Francesca Russa, ki se je po pisanju tržaškega italijanskega dnevnika ogreval za nekdanjega tržaškega župana in predsednika Dežele FJK Riccarda Illyja.
Isti dan bi bila morala svojega kandidata iznesti tudi Trgovinska zbornica. V prejšnjih dneh je krožilo ime samega predsednika zbornice Antonia Paolettija, vendar seja odbora zbornice ni prinesla rezultata, saj imena ni bilo. Iz tiskovnega urada smo prejeli SMS sporočilo, da pristojno ministrstvo ni posredovalo zahteve po določitvi imena kandidata, zato se je odbor odločil, da na ministrstvo naslovi pismo s prošnjo, naj Rim posreduje zadevno zahtevo.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava