Petek, 19 april 2024
Iskanje

Delavske zadruge v ponedeljek na sodišču

25. okt. 2014 | 18:25
Dark Theme

Na tržaškem sodišču bo v ponedeljek pristojni sodnik obravnaval vprašanje družbe Cooperative operaie in odločal o morebitnem stečajnem postopku. Kot smo že poročali, so zelo dobre možnosti za rešitev Delavskih zadrug, če ne bo sodnik zahteval stečaja. To pa bo odvisno od tega, ali je to zahteval kdo izmed upnikov.
Sicer se je v zadnjem tednu razširila zavest, da je namen sodnega upravitelja Maurizia Consolija, ki ga je imenoval glavni tožilec Carlo Mastelloni, rešiti Delavske zadruge, delovna mesta in socialna posojila varčevalcev. To je že izjavil Mastelloni, ko je prejšnji teden zahteval stečaj Delavskih zadrug, to je v teh dneh uradno potrdil tudi Consoli.
Kaj torej pričakujejo od jutrišnje obravnave na sodišču, smo včeraj vprašali Francesca Palumba. Ta je bil med pobudniki pred kratkim nastalega odbora varčevalcev Delavskih zadrug, ki so ga ustanovili z namenom zaščite lastnih interesov. Varčevalci se bodo zbrali v ponedeljek pred sodiščem med 8.30 in 9. uro v upanju, da bodo kmalu izvedeli kaj več o usodi lastnih prihrankov in sploh Delavskih zadrug. Palumbo je tudi izrazil upanje, da bodo že v prihodnjih dneh izvedeli, kdaj bodo lahko priredili skupščino varčevalcev v prostorih športne palače na Čarboli, kot je to obljubil tržaški župan Roberto Cosolini na torkovi seji vodij svetniških skupin v tržaškem občinskem svetu.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava