Petek, 05 april 2024
Iskanje

20 let fizično in psihično zlorabljal mamo

18. nov. 2014 | 18:15
Dark Theme

Mobilni oddelek policije je včeraj dopoldne iz družinskega domovanja fizično odstranil 40-letnega Tržačana, ki je več kot 20 let poniževal in ustrahoval lastno mater. Nasilnež, ki je bil v preteklosti že obsojen, je bil redno nasilen nad mamo in jo večkrat tudi poškodoval.
Ker je policija že nekaj časa sumila, da moški izvaja psihično in fizično nasilje nad mamo, je naposled dobila odlok in nasilnežu poleg kazenske ovadbe izrekla tudi prepoved približevanja. Nasilje v družini so rekonstruirali na podlagi zdravniške kartoteke in pričevanj osebnega zdravnika in sorodnikov, sosedov ter znancev. V zadnjih 20 letih je bila žrtev, danes sicer 75-letna gospa, pogosto spravljena v podrejeni položaj. Sin brez zaposlitve in brez dohodkov je od mamine skromne pokojnine v višini 500 evrov pobiral denar. Kadar mu mama denarja ni hotela izročiti, jo je zaklenil v stanovanje in ji omejil svobodo gibanja. Nad mamo se je izživljal tudi z udarci, mučenjem in žaljivkami.
Policija je nasilnežu izrekla prepoved približevanja, da zagotovi varnost oškodovanki in prepreči nadaljnje izvajanje nasilja.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava