Četrtek, 28 marec 2024
Iskanje

Hera: preglavice v večini

17. apr. 2015 | 19:58
Dark Theme

Nesklepčnost, zaradi katere so morali v tržaškem občinskem svetu v četrtek zvečer prekiniti sejo in preložiti razpravo o morebitni prodaji občinskih delnic skupine Hera, je povzročila marsikatero preglavico v levosredinski večini, v glavnem pa v Demokratski stranki. Med najbolj prizadetimi je bil predsednik proračunske komisije Igor Švab, ki si je v zadnjem času zelo prizadeval in delal na tem, da se bo vse srečno izteklo. Zaradi četrtkovega dogajanja ni spal vso noč.
Stvar je zelo jasna, je poudaril: ali se podpre možnost, da lahko tržaška občinska uprava proda delnice in s tem odpre finančno razpoložljivost za naložbe v javna dela in torej obogati in ovrednoti ozemlje, ali pa se odločimo za neka demagoška načelna stališča, češ da mora ostati vse v javnih rokah. Toda v primeru, da sklepa občinske uprave ne bi sprejeli, bi se lahko dela, kot so tista na šolski stavbi v Škednju, kmalu ustavila. Ista usoda bi lahko doletela vsa druga načrtovana javna dela, ker se bo enostavno zmanjšala finančna razpoložljivost, je opozoril Švab.
Kaj pa se je v resnici zgodilo v četrtek? Res je, da so bili nekateri občinski svetniki Demokratske stranke odsotni, je dejal Švab: za enega smo vedeli, da bo odsoten, za druga dva pa ne, je še povedal predstavnik stranke Slovenske skupnosti.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava