Sreda, 17 april 2024
Iskanje

Na Opčine se vrača pomlad

26. maj. 2015 | 16:58
Dark Theme

Od petka do nedelje se na Opčine vrača priljubljena prireditev Pomlad na Opčinah, ki prinaša tridnevno praznovanje s tradicionalnimi kraškimi izdelki, glasbenimi in drugimi dogodki. Dogodek pripravlja združenje LAS Kras v sodelovanju s konzorcijem “Insieme a Opicina-Skupaj na Opčinah”, njegov namen pa je je ovrednotiti kulturne in kulinarične znamenitosti tega kraja.
Na stojnicah se bo predstavilo deset kmetijskih podjetij in proizvajalcev, katerih izvrstni izdelki slovijo daleč naokoli.ponudbo bodo vključili oljčno olje, vino, med, sire, začimbe in cvetje. Dogajati se bo začelo v petek ob 18. uri, ko bodo odprli stojnice na Nanoškem trgu (ob tramvajski postaji). Večer bosta popestrila dva dogodka: ob 19. uri bo nastopilo Godbeno društvo Prosek, ki bo poslušalce zabavalo z bogatim repertoarjem tradicionalnih in popularnih pesmi. Ob 21. uri bo na oder stopila zasedba Balkan Boys, ki igra balkanske melodije v moderni preobleki.
Sobotno dogajanje se bo začelo z delavnico o suhih zidovih, ki jo pripravlja Združenja za zaščito Opčin v sodelovanju Znanstvenih muzejev Trst.
V nedeljo bo na programu zadnji praznični dan, ki se bo začel ob desetih z gurmanskim kolesarskim izletom pod vodstvom združenja Pro Loco Trieste.






Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava