Torek, 23 april 2024
Iskanje

Trgovina, ki govori tudi slovensko

4. jul. 2015 | 20:12
Dark Theme

V Domju je nekdanji supermarket Delavskih zadrug zaživel novo življenje pod znamko Conad in govori tudi slovensko. Trgovino namreč po novem upravlja Društvena prodajalna z Opčin preko podjetja Nova Srl, kateri je matična veriga Conad, katere članica je tudi Društvena prodajalna, dala objekt v najem.
Trgovina v Domju je namreč ena od tolikih trgovin nekdanjih Delavskih zadrug v Furlaniji Julijski krajini, ki so jih po propadu slednjih na podlagi dogovora prodali kupcem, ki jih je našel sodni upravitelj Maurizio Consoli. Kot znano, si je enajst trgovin zagotovila zveza zadrug Coop Nordest, osem veriga Despar, sedem pa Conad, medtem ko so ostale trgovine prevzela manjša podjetja. V supermarketu v Domju dela približno 37 uslužbencev, pretežno gre za osebje, ki je bilo že prej zaposleno pri Delavskih zadrugah, pridružili pa so se jim še nekateri uslužbenci openske Društvene prodajalne. V trgovini prodajajo proizvode, ki jih običajno nudijo v trgovinah verige Conad, prav tako bodo tam potekale tudi Conadove običajne akcijske ponudbe, poleg tega imajo kupci na voljo tudi širši izbor rib oz. morske hrane, saj v okviru supermarketa deluje tudi ribarnica.
Prvi dan je novi supermarket doživel obisk velikega števila ljudi, odprt pa bo vsak dan brez prekinitve med 9. uro in 19.30. Za zdaj bodo odprti tudi ob nedeljah, če se bo nedeljsko odprtje obrestovalo, bodo s tem tudi nadaljevali.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava