Sreda, 10 april 2024
Iskanje

Začenja se 50. jesenski seminar za šolnike

1. sep. 2015 | 17:25
Dark Theme

Z otvoritvenim predavanjem nekdanjega slovenskega ministra za šolstvo Slavka Gabra in slavnostnim odprtjem se bo danes (2. septembra) dopoldne v Kulturnem domu v Trstu pričel jubilejni 50. jesenski seminar za vzgojitelje, učitelje in profesorje slovenskih šol v Italiji. Tako je pol stoletja življenja dosegla tudi pobuda, na katero po mednarodnem dogovoru vsako leto v prvem tednu septembra vabi Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport Republike Slovenije in katere program oblikujejo na Zavodu Republike Slovenije za šolstvo v sodelovanju z Uradom za slovenske šole pri Deželnem šolskem uradu za Furlanijo Julijsko krajino.
Letošnji seminar bo potekal do 9. septembra na različnih lokacijah na Tržaškem in Goriškem, uradno odprtje pa bo kot že rečeno danes v Kulturnem domu v Trstu. Ob 9. uri bosta udeležence pozdravila vodja Urada za slovenske šole Igor Giacomini in pedagoška svetovalka za slovenske šole v Italiji Andreja Duhovnik Antoni, sledilo bo predavanje Slavka Gabra na temo Ugotavljanje in zagotavljanje kakovosti v šolah. Ob 11. uri bo slavnostno odprtje s pozdravnimi govori in kulturnim programom, ki ga bosta oblikovala učenca tržaške Glasbene matice Max in Vanja Zuliani in kateremu bo sledil sprejem.
Seminar bo stopil v živo 3. septembra, ko bodo stekla predavanja in delavnice za posamezna predmetna področja in stopnje šolanja v 15 ciljnih skupinah za okvirno 450 udeležencev. Slednji bodo prisluhnili predavateljem, gostom za specifična področja in pedagoškim svetovalcem ZRSŠ, ki bodo po eni strani nudili strokovno izobraževanje, po drugi pa spoznavali okolje slovenske šole v Italiji in tukajšnje šolnike.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava