Četrtek, 18 april 2024
Iskanje

Begunci niso grožnja

29. apr. 2016 | 19:09
Dark Theme

Sindikalni predstavniki iz Slovenije in dežele Furlanije-Julijske krajine so danes v Sežani podpisali izjavo evropskih socialnih partnerjev o begunski krizi. Pri tem so poudarili pomen ohranitve schengna in potrebo po skupni rešitvi tega vprašanja. Prav tako so izpostavili, da begunci niso grožnja oz. problem Evrope. Na tradicionalnem čezmejnem srečanju Medregijskega sindikalnega sveta Furlanija-Julijska krajina/Slovenija, ki združuje sindikalne centrale
CGIL, CISL in UIL na italijanski ter ZSSS in KS 90 na slovenski strani, so prisotni podprli Izjavo evropskih socialnih in ekonomskih partnerjev o begunski krizi, ki je bila sicer sprejeta na tristranskem socialnem vrhu v Bruslju 16. marca.
Srž izjave je v tem, da je sprejem migrantskih oz. begunskih delavcev ´vrednota tako za sindikate kot za delodajalceª, ti pa se zato zavezujejo h konkretnim ukrepom, kot npr. priznanju študijskih nazivov, enakemu dostopu do trga dela, s katerimi bi begunski tok lahko dejansko obogatil in ne bremenil članice Evropske unije, je pojasnila predsednica medregijskega sindikalnega sveta Monica Ukmar.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava