Petek, 19 april 2024
Iskanje

Nagradili mlade knjižne molje

27. maj. 2016 | 18:40
Dark Theme

Knjiga naj bo v veselje in užitek, tako da mladi branja ne bodo opustili, tudi ko bodo odrasli, učenci pa naj se, ko jim bo tečno v šoli, spomnijo, da je po svetu mnogo otrok, ki bi sicer radi hodili v šolo, a tega ne morejo, ker morajo že zgodaj služiti denar za preživljanje družine. Čeprav se s pisanjem ne zasluži preveč dobro, pa je vseeno bolje, če otrok oz. mlad človek raje vzame v roke knjigo kot pa pametni telefon, s katerim bi se igral. Tudi take misli je bilo slišati na današnjih (27. maja) kar sedmih zaključnih srečanjih Bralne značke na Opčinah, v Barkovljah in Nabrežini, kjer so nagradili mlade knjižne molje ob prisotnosti uglednih slovenskih književnikov oz. književnic.
V Prosvetnem domu na Opčinah se je z osnovnošolci Večstopenjske šole Opčine dvakrat srečala pisateljica in scenaristka Janja Vidmar, na sedežu SKD Barkovlje se je pisateljica Aksinja Kermauner prav tako dvakrat srečala z osnovnošolci Večstopenjske šole Vladimirja Bartola od Sv. Ivana, enako velja za srečanji pisateljice, pesnice in igralke Nataše Konc Lorenzutti z osnovnošolci Večstopenjske šole Nabrežina v prostorih nabrežinske Osnovne šole Virgila Ščeka, medtem ko se je vedno v Nabrežini, a v Kulturnem domu Igo Gruden, pisatelj Slavko Pregl srečal z dijaki domače Nižje srednje šole Iga Grudna.
Zaključna srečanja potekajo v organizaciji Društva Bralna značka Slovenije in Zavoda Republike Slovenije za šolstvo. V tem okviru je treba omeniti, da bodo 31. maja t.i. »zlati bralci«, se pravi izbrani dijaki tretjega letnika nižje srednje šole s Tržaškega, Goriškega in Videmskega, prvič prisostvovali zaključni prireditvi Bralne značke v Cankarjevem domu v Ljubljani.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava