Torek, 16 april 2024
Iskanje

Mlada arhitektka soustvarja hotelsko razkošje

28. maj. 2016 | 20:43
Dark Theme

»Ko so mi sporočili, da je naš načrt zmagal na razpisu za luksuzne hotele, skorajda nisem verjela.« 30-letna kriška arhitektka Erika Košuta je namreč sodelovala v trbiško-rezijansko-tržaški/slovenski navezi arhitektov, ki so se prijavili na idejni razpis Luxury bleisure hotel competition, ki ga je razpisala trijezična revija za arhitekturo, oblikovanje in komunikacijo Arca International v sodelovanju z mrežo hotelov Le Royal Monceau Raffles iz Pariza. No, njihov projekt se je izkazal za najboljšega, saj je povsem ustrezal pogojem in s svojo inovativnostjo prepričal petčlansko mednarodno žirijo arhitektov, ki je pred nekaj tedni razglasila zmagovalce.
Mlado tržaško arhitektko, ki je zaposlena v arhitekturnem biroju pri Rosselli Gerbini na Kavani in že dve leti sodeluje tudi z arhitektom Paolom Menkom, je v ekipo povabil znanec, trbiški arhitekt Claudio Beltrame. Erika si konec tedna namreč redno privošči oddih v hribih, ki so dejansko njen drugi dom in kjer ima veliko prijateljev. Povabilo je sprejela kot velik življenjski izziv. Zakaj ne, si je rekla, in kaka dva meseca preživljala svoje konce tedna na Trbižu, kjer se je z omenjenim Beltramejem, njegovim sinom Luco in Gabrielejem Pascuttijem iz Rezije posvečala izključno projektiranju sodobnega luksuznega hotela.
In kaj so naposled ustvarili? Razpis je zahteval projektiranje sodobnega razkošnega hotela s petimi zvezdicami, ki bi bil tako z estetskega kot s funkcionalnega vidika zelo napreden in ki bi ponujal vse najnovejše in najsodobnejše oblike elegance, razkošja, udobja in priložnosti za dobro počutje za t.i. »bleisure« stranke - se pravi podjetnike na oddihu.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava