Četrtek, 18 april 2024
Iskanje

Rajonski svet najbolj pozna potrebe ozemlja

23. jul. 2016 | 16:14
Dark Theme

Po obnovi zahodnokraškega rajonskega sveta je dosedanjega predsednika Roberta Cattaruzzo iz vrst Združene levice po izidu volitev nadomestila predstavnica Demokratske stranke Maja Tenze, ki se optimistično pripravlja na novi izziv. Med glavnimi vprašanji, s katerimi se bo soočala, so poleg nadaljevanja že vpeljanih projektov izvajanje zakonov za zaščito slovenske narodne skupnosti, sociala in čezmejni projekti.
Kako je sploh prišlo do kandidature? Ste bili že dolgo aktivni v politiki?
Glede kandidature lahko povem, da sem rade volje privolila na predlog. V preteklosti sem bila že precej aktivna na ozemlju in v korist skupnosti, sicer na drugačen način, na primer na Melari. Zdaj stanujem v Nabrežini. Po rodu sem sicer Križanka, trije nonoti so bili iz Križa, ena moja nona pa je bila s Kontovela. Zdaj stanujem in delam v Nabrežini. Skratka, zamisel za mojo kandidaturo je nastala iz ljubezni do teh mojih krajev. Poleg tega sem radovedna in rada delam za ozemlje.
Kako je potekala izvolitev?
Na prvi seji rajonskega sveta na Proseku so mojo kandidaturo podprli štirje svetniki leve sredine in svetnik Gibanja petih zvezd Bruno Križman, medtem ko se je njegov strankarski kolega Giorgio Plazzi vzdržal. Trije svetniki desne sredine so podprli kandidatko Severne Lige Pamelo Rabaccio. Za podpredsednico zahodnokraškega rajonskega sveta je bila imenovana Marina Grilanc iz vrst Demokratske stranke.
Zdaj se začenja delo. Kateri so glavni problemi in prednostna vprašanja, ki jih nameravate rešiti?
Med našimi prioritetami je po eni strani nadaljevanje že nastavljenega dela, to so na primer ukrepi na urbanističnem področju oz. obnova cerkvice sv. Roka, uresničitev Doma prosekarja, ovrednotenje brega in tako naprej. Po drugi strani je potreben poseben poudarek na mobilnosti.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava