Sreda, 10 april 2024
Iskanje

Dipiazza: za civilne zveze dvorana Bobi Bazlen

22. avg. 2016 | 21:46
Dark Theme

Po ostrih polemikah glede odločitve, da tržaški župan Roberto Dipiazza ne ponudi poročne dvorane na Velikem trgu homoseksualcem oz.civilnim zvezam, je župan včeraj sporočil, da bo odslej zanje na voljo tudi dvorana Bobi Bazlen v palači Gopčević. Dvorana bo na razpolago za tiste, ki bodo zanjo zaprosili, v njej pa bo mogoče sklepati civilne zveze tudi ob sobotah.
Dipiazza je hotel s tem najbrž vsaj delno rešiti enega izmed problemov, ki je nastal po odločitvi, da se civilnim zvezam nameni sobo št. 101 v palači Costanzi, ki je odprta samo od ponedeljka do petka z urnikom občinskih uradov. Ostaja dejstvo, da je še vedno gluh na zahtevo po odprtju poročne dvorane za civilne zveze.
Župan se je tokrat očitno obrnil na odvetnika, ki se je novega zakona Cirinnà lotil z drobnogledom. Občinski odbor z na čelu Dipiazzo je na tej osnovi včeraj popoldne zasedal in odločil, da se civilnim zvezam nameni tudi dvorano Bobi Bazlen. Odvetniki so pač opravili svoje delo in ugotovili, da je v pravilniku zakona o civilnih zvezah št. 20/2016 le neka razlika v primerjavi z zakonodajo, ki ureja poroke.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava