Petek, 19 april 2024
Iskanje

Pierce Brosnan prihaja v Trst

29. avg. 2016 | 15:22
Dark Theme

Novozelandski televizijski in filmski režiser Martin Campbell se je te dni mudil v Trstu, saj v našem mestu išče najprimernejšo lokacijo za svoj nov film Across the river and into the trees (Čez reko in med drevje), ki je povzet po istoimenskem zadnjem romanu Ernesta Hemingwaya. Gost, ki so ga spremljali člani deželne filmske komisije, je obiskal staro pristanišče, ogledal si je Obalno in Napoleonsko cesto ter staro mestno jedro, se pravi Kavano, geto in Sv. Just, kjer naj bi zaživelo filmsko dogajanje, katerega glavni protagonist bo Pierce Brosnan.
Filmsko dogajanje bo postavljeno v leto 1946, saj pripoveduje zgodbo ameriškega polkovnika pehote, 50-letnega Richarda Cantwella, ki ga ravno leta 1946 pošljejo v Trst, kjer se je sicer bojeval tudi med prvo svetovno vojno. Med spomine na mladost se bo vrinila tudi ljubezen, in sicer do dvajsetletne beneške dame Renate, tako da bodo del filma snemali še v Benetkah.
Režiser Martin Campbell je med drugimi podpisal uspešna celovečerca kot sta Casino Royale (James Bond) z Danielom Craigom in The Legend of Zorro z Antoniom Banderasom. Za film naj bi odšteli 14 milijonov dolarjev, v Trstu in Benetkah pa naj bi začeli snemati v začetku prihodnjega leta.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava