Petek, 05 april 2024
Iskanje

Namesto Hotela Daneu dom za starejše občane

25. okt. 2016 | 20:50
Dark Theme

Novi Hotel Daneu, ki ob Dunajski cesti na Opčinah žalostno sameva že natanko štiri leta, bo v bližnji prihodnosti spet zaživel. Veliki objekt blizu Pikelca pa ne bo več gostil klasičnih hotelskih gostov vseh starosti, kot se je dogajalo v preteklosti, temveč točno določeno kategorijo ljudi: namesto hotela bodo tam namreč odprli dom za starejše občane.
Čeprav se je preurejanje notranjih prostorov že začelo, datuma odprtja še ni mogoče določiti. Pobudniki ocenjujejo, da bi dom lahko začel delovati v drugi polovici prihodnjega leta. Gre za načrt furlanskega konzorcija socialnih zadrug, ki je že dejaven na tem področju in upravlja več domov za starejše občane tako v Furlaniji kot v Trstu. V openskem domu bo v skladu z načrtom gostil več kot petdeset gostov.
Novi Hotel Daneu istoimenske openske družine je goste začel sprejemati leta 1997. Edi Daneu in njegovi družbeniki pa so hotel že leta 2008 zaradi finančnih težav prodali skupini Unicredit Leasing. Openski hotelir je na podlagi najemniške pogodbe še naprej upravljal hotel, vse do 29. oktobra 2012, ko ga je pod težo dolgov dokončno zaprl.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava