Sobota, 13 april 2024
Iskanje

Tržačan tepel ženo na pločniku

18. jan. 2017 | 20:51
Dark Theme

Karabinjerji iz kraja Abano Terme so aretirali 31-letnega nasilnega Tržačana, ki je sredi belega dne pretepal svojo ženo kar na pločniku. Ko ne bi posegli karabinjerji, bi bile posledice za žensko, ki so jo sprejeli v bolnišnico v Padovi, najbrž še hujše.
Karabinjerji so moškega aretirali pod obtožbo nasilja v družini in povzročitve telesnih poškodb. Tržačan, ki je bil po besedah karabinjerjev v očitnem vinjenem stanju, je med prepirom na cesti nasilno napadel ženo ter jo obdelal z brcami in pestmi. Nasilnež je nadaljeval z napadom, čeprav je žena padla na asfalt. K sreči so kmalu posredovali možje postave, ki so moškega ustavili in odpeljali v vojašnico. Ženo pa so odpeljali v bolnišnico v Padovi, kjer so zdravniki ugotovili več ran in poškodb v bližini oči in domnevni udarec v glavo. Žensko so zadržali več ur, nazadnje pa je odšla domov, zdraviti se bo morala več dni.
Preiskovalci so kasneje ugotovili, da je Tržačan v preteklosti že več krat napadel ženo. Pred nekaj dnevi jo je prijel za vrat in je napadel tudi nekatere karabinjerje, ki so ji skušali pomagati. Takrat so moškega samo prijavili na prostosti. Glede na to, da bi po vsej verjetnosti ponovno napadel ženo, je sodnica Maria D’Arpa po aretaciji odredila njegov pripor. Sodnica za predhodne preiskave Domenica Gambardella je nato pripor potrdila.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava