Ponedeljek, 22 april 2024
Iskanje

Vzdušje sproščeno, zagotovil precej

20. feb. 2017 | 19:32
Dark Theme

Sproščeno in pozitivno vzdušje s kopico zagotovil, glede katerih zainteresirani upajo, da jim bodo sledila dejanja: v znamenju tega je 20. februarja v tržaški občinski palači potekalo prvo uradno srečanje med županom Robertom Dipiazzo in predstavniki Kmečke zveze v okviru tretjega mandata tržaškega prvega občana.
Delegacija Kmečke zveze, ki so jo sestavljali predsednik Franc Fabec, podpredsednik Andrej Bole, tajnik Erik Masten in član odbora Andrej Debelis, je na srečanje, ki je potekalo za zaprtimi vrati, prišla »oborožena« z dokumentom, v katerem so zaobjeta glavna odprta vprašanja tržaškega kmetijstva in na katera je Dipiazza večinoma odgovoril pozitivno z zagotovilom, da se bo zavzel za njihovo reševanje. Prvi občan Trsta je tako soglašal s tem, da bi morala Občina Trst kot vodilna občina v medobčinski zvezi imeti aktivno vlogo na področju kmetijstva, zato bo sam predlagal sklic sestanka z deželnim odbornikom Cristianom Shaurlijem, enako namerava storiti tudi glede podpore uresničitvi protokola o Proseccu DOC. Dipiazza je tudi soglašal s predlogom o imenovanju občinskega odbornika za kmetijstvo, prav tako je mnenja, da je treba omiliti omejitve na zaščitenih območjih Natura 2000.
Obračun srečanja je torej za predstavnike KZ pozitiven, seveda pa zdaj upajo, da bodo obljubam sledila tudi konkretna dejanja.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava